Pistáciovo-avokádový krém s čučoriedkovým ragú
Andrej Hurajt
šéfkuchár hotela Atrium v Novom Smokovci, 23. januára 2013
šéfkuchár hotela Atrium v Novom Smokovci, 23. januára 2013
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Našľahané mascarpone spojíme s vyšľahanou smotanou a rozpustenou čokoládou. Na panvici nahrejeme arašidový olej, pridáme cukor, nastrúhané avokádo, nasekané pistácie a malibu. Zľahka orestujeme a necháme trošku ochladnúť.
- 2
Všetko spojíme do jednej masy a plníme do ľubovoľnej formičky. Zatiahneme fóliou a dáme do chladu na päť hodín.
- 3
Na panvičke spravíme karamel, zalejeme pomarančovou šťavou, pridáme škoricu a badián a necháme zredukovať asi na 100 ml. Na záver pridáme čučoriedky. Necháme zovrieť a odstavíme. Ananás nakrájame na 2 mm plátky, posypeme vanilkou a potrieme troškou likéru malibu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu