Pistáciovo-avokádový krém s čučoriedkovým ragú

Andrej Hurajt
šéfkuchár hotela Atrium v Novom Smokovci, 23. januára 2013
Pistáciovo-avokádový krém s čučoriedkovým ragú
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    Našľahané mascarpone spojíme s vyšľahanou smotanou a rozpustenou čokoládou. Na panvici nahrejeme arašidový olej, pridáme cukor, nastrúhané avokádo, nasekané pistácie a malibu. Zľahka orestujeme a necháme trošku ochladnúť.

  2. 2

    Všetko spojíme do jednej masy a plníme do ľubovoľnej formičky. Zatiahneme fóliou a dáme do chladu na päť hodín.

  3. 3

    Na panvičke spravíme karamel, zalejeme pomarančovou šťavou, pridáme škoricu a badián a necháme zredukovať asi na 100 ml. Na záver pridáme čučoriedky. Necháme zovrieť a odstavíme. Ananás nakrájame na 2 mm plátky, posypeme vanilkou a potrieme troškou likéru malibu.

Diskusia k receptu