Závin s plnkou z jabĺk, orechov a maku
Helena Kohútová
šéfcukrárka hotela Elizabeth v Trenčíne, 1. marca 2015
šéfcukrárka hotela Elizabeth v Trenčíne, 1. marca 2015
Foto: Robert Hüttner
8
porcií
porcií
45 minút
príprava
príprava
30 minút
na 220 °C
na 220 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
150 g |
|
100 ml |
|
štipka |
|
Náplň: | |
1 ks očistené, nastrúhané |
|
400 g |
|
2 šálky |
|
2 bal. |
|
150 g |
|
600 ml |
|
Postup
-
1
V mlieku uvaríme mak, cukor, vanilkový cukor a necháme vychladnúť. Zo surovín vymiešame cesto, urobíme z neho bochník, ktorý rozdelíme na 4 časti.
- 2
Bochníky rozvaľkáme a na pláty, rozložíme na ne nastrúhané jablká, posypeme orechmi a jemne rozotrieme makovú plnku.
- 3
Do plnky môžeme pridať aj misku zaváraných višní. Cesto zrolujeme, závin potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 220 °C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu