Závin s plnkou z jabĺk, orechov a maku

Helena Kohútová
šéfcukrárka hotela Elizabeth v Trenčíne, 1. marca 2015
Závin s plnkou z jabĺk, orechov a maku
Foto: Robert Hüttner
8
porcií
45 minút
príprava
30 minút
na 220 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
150 g
100 ml
 štipka
Náplň:
1 ks očistené, nastrúhané
400 g
2 šálky
2 bal.
150 g
600 ml




Postup

  1. 1

    V mlieku uvaríme mak, cukor, vanilkový cukor a necháme vychladnúť. Zo surovín vymiešame cesto, urobíme z neho bochník, ktorý rozdelíme na 4 časti.

  2. 2

    Bochníky rozvaľkáme a na pláty, rozložíme na ne nastrúhané jablká, posypeme orechmi a jemne rozotrieme makovú plnku.

  3. 3

    Do plnky môžeme pridať aj misku zaváraných višní. Cesto zrolujeme, závin potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 220 °C.

Diskusia k receptu

dosa
..vyzera perfektne, isto aj tak chuti - praca profika
ywett
hneď by som si dala, úžasne vyzerá




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia