Juhočeský pekáčik

Zdeněk Michálek
šéfkuchár reštaurácie Qualia v Bratislave, 2. novembra 2014
Juhočeský pekáčik
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Tradičnú tunajšiu kuchyňu považujem spolu s francúzskou za svetovú špičku. Kto však dnes vie povedať, aký je pravý pôvod národných jedál? Preto ju nikdy nedelím na českú a slovenskú.

6
porcií
15 minút
príprava
35 minút
na 180-200 °C

Suroviny

1 kg
330 g
350 g
350 ml
 na vymastenie pekáča




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska, kyslú kapustu prepláchneme. Údené mäso povaríme a nakrájame na kocky.

  2. 2

    Pekáč vymastíme tukom a naukladáme doň polovicu zemiakov. Osolíme, posypeme rascou, pridáme kapustu a údené. Naň položíme ďalšiu vrstvu zemiakov.

  3. 3

    Všetko osolíme, posypeme rascou a zalejeme šľahačkou. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180 – 200 °C.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia