Juhočeský pekáčik
Zdeněk Michálek
šéfkuchár reštaurácie Qualia v Bratislave, 2. novembra 2014
šéfkuchár reštaurácie Qualia v Bratislave, 2. novembra 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Tradičnú tunajšiu kuchyňu považujem spolu s francúzskou za svetovú špičku. Kto však dnes vie povedať, aký je pravý pôvod národných jedál? Preto ju nikdy nedelím na českú a slovenskú.
6
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
35 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska, kyslú kapustu prepláchneme. Údené mäso povaríme a nakrájame na kocky.
- 2
Pekáč vymastíme tukom a naukladáme doň polovicu zemiakov. Osolíme, posypeme rascou, pridáme kapustu a údené. Naň položíme ďalšiu vrstvu zemiakov.
- 3
Všetko osolíme, posypeme rascou a zalejeme šľahačkou. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180 – 200 °C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu