Foto: martinis
Netradičná úprava pórového šalátu : s čiernymi olivami, pomarančom a vajíčkom na mäkko ;)
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Som si takmer istý, že väčšina z vás takýto pórový šalát nepozná. Ak sa však nebojíte trocha odvážnejšej kombinácie chutí a máte po ruke všetky potrebné suroviny, skúste si ho pripraviť a myslím, že nebudete sklamaní :))
- 2
Základom je pekný veľký pór. Omyjeme ho, priečne rozrežeme na polovicu a tú ešte na polovice. Každú z polovíc pozdĺžne nakrájame na tenké rezančeky - je to veľmi jednoduché :)
- 3
Rezančeky póru dáme do misy, osolíme štipkou soli a trošku popritláčame. Zálievku pripravím len z dvoch surovín - šťavy z polovice citróna a 2 lyžíc dobrého olivového oleja, takže nič komplikované, no aj tak chutné ;)
- 4
Vajíčko dáme uvariť do vody na mäkko - čiže na 3 minúty. Kým sa varí, ošúpeme si pomaranč, rozdelíme ho na mesiačiky a tie pokrájame na polovice, pridáme k póru.
- 5
Zhruba 60 gramov čiernych olív (použil som Borges, boli výborné) poprekrajujeme na polovice a taktiež prihodíme do misy. Všetko zalejeme zálievkou, premiešame a pripravíme do misky.
- 6
Vajíčko opatrne ošúpeme, položíme na šalát a jemne natrhneme. Celý šalát ešte po povrchu okoreníme a podávame s pečivom. Ja som si zvolil opäť ciabattu a posypal ju oreganom a poviem vám, že väčšiu dobrotu som ešte nejedol :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@denyany : je super, že mám takýchto úžasných priateľov, ktorý sa neboja nových chutí a tiež radi experimentujú - pevne verím, že neostaneš sklamaná a pochutíš si na všetkom, čo si odo mňa vyberieš ;-)
@elixir : ak vyskúšaš, daj vedieť, či chutilo - ten pomaranč je tam príjemným osviežením ! :O)
@violetacamorova : nech sa vydarí O:)
@leomax : všetky slová sú zbytočné - EŇO ŇUŇO MŇAM hovorí za všetko ! :)) dúfam, že ti chutilo (ak si už vyskúšal) ;)