Rybacie závitky v cesnakovej kôrke

František Pado
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 8. januára 2014
Rybacie závitky v cesnakovej kôrke
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
8-10 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g (je to morská i sladkovodná ryba žijúca v oblasti Ázie, Južnej Ameriky či Afriky, môže však byť pangasius alebo iná ryba)
 (rozmarín, tymian, petržlenová vňať)
1 strúčik
3 PL
4 krajce




Postup

  1. 1

    Hriankový chlieb nakrájame na kocky, bylinky nasekáme nahrubo a polovicu z nich odložíme. Všetko rozmixujeme v mixéri s cesnakom, trochou olivového oleja, štipkou soli a čierneho korenia.

  2. 2

    Rybu osolíme, okoreníme, potrieme bylinkami, trochou olivového oleja a navrch dáme krustu z hriankového chleba.

  3. 3

    Plátky ryby vložíme do pekáča a pečieme pri teplote 200 oC osem až desať minút, kým ryba nie je mäkká.

Diskusia k receptu

alena45
Predpokladám, že tie kocky hriankového chleba majú byť opečené, lebo tá obaľovacia zmes vyzerá ako pangratata. Ale takto upravenú rybu by som si dala hneď !
radox1
*****,ryba sa da nahradit aj tenkym platkom odlezaneho hovädzieho mäsa.
radox1
zabudol som ,ze sa tam este pridava nastruhany parmeza.podla mna pouzil starsi sendvicovy chlieb-neopeceny.mohol to napisat jasnejsie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia