Rybacie závitky v cesnakovej kôrke
František Pado
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 8. januára 2014
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 8. januára 2014
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
8-10 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
500 g (je to morská i sladkovodná ryba žijúca v oblasti Ázie, Južnej Ameriky či Afriky, môže však byť pangasius alebo iná ryba) |
|
|
|
|
|
(rozmarín, tymian, petržlenová vňať) |
|
1 strúčik |
|
3 PL |
|
4 krajce |
|
Postup
-
1
Hriankový chlieb nakrájame na kocky, bylinky nasekáme nahrubo a polovicu z nich odložíme. Všetko rozmixujeme v mixéri s cesnakom, trochou olivového oleja, štipkou soli a čierneho korenia.
- 2
Rybu osolíme, okoreníme, potrieme bylinkami, trochou olivového oleja a navrch dáme krustu z hriankového chleba.
- 3
Plátky ryby vložíme do pekáča a pečieme pri teplote 200 oC osem až desať minút, kým ryba nie je mäkká.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu