Sunny kiss

zuzlik0402 - fotkazuzlik0402, 9. apríla 2015

nealkoholický sladko-kyslý drink

1
porcia
3 minút
príprava

Suroviny

1 ks
1 ks
50 ml s dužinou
100 ml




Postup

  1. 1

    Šťavu z pomaranča a limetky vlejeme do pohára a dolejeme vychladenými džúsmi. Dobre premiešame a podávame. Pre deti vynecháme limetku.

Diskusia k receptu

jarunka
Moze to byt dobre, ale preco to nepomenujes po slovensky
svedka
Mne sa paci aj tento :) len nemam rada v nazvoch drinkov kiss-skus si to prelozit po svedsky :D ale inak klasika, mam doma x kniziek s roznymi ,, koktejlami"..si ma navnadila, mozno pridam aj nejake ozaj dobroty :)
rea1
ja názov neriešim, len ma láka po poslednej vete - pre deti vynecháme limetku (ozaj, prečo? nie je pre ne vhodná alebo by bol nápoj kyslý?) - doplniť: pre dospelých pridáme vodku. ja chápem, že je to nealko a ako si dokážem predstaviť chute, je to veľmi príjemné pitivo ale taký vlahý letný podvečer na balkóne či terase ... chlapská ruka na kolene ... no, veru by sa tam aj tá vodka hodila. :-))
svedka
@rea1 tak a este pomarancovy dzus...a mas to s tou vodkou sex on the beach :) takmer...
zuzlik0402
@rea1 poznačila som si do receptu, že pre deti vynechám limetku, pretože je to dosť kyslé a bez tej limetky to pre ne bude sladšie.

Samozrejme, že existuje X variánt, ale veď nech si každý namieša, čo mu chutí a pomenuje to, ako chce :-)
Ja sama som síce proti "poangličťovaniu" slovenčiny, ale v tomto prípade mi nejako tie slovenské názvy nepasovali.
rea1
zuzlik, veď ja proti tomu názvu ozaj nič nemám, aj keď mi poangličťovanie (fujtajxl, to je ale slovo:-) ) slovenčiny dosť vadí, to bola iba reakcia na @jarunku. pre deti vynechať limetku - naozaj som nevedela či preto, aby im nápoj nebol prikyslý alebo či pre niečo iné.
@svedka , ja by som najradšej najprv zo dva tie drinky podľa @zuzlik , trochu vylepšené pre dospelých a ten sex on the beach aj bez pitiva potom po zotmení. :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia