Pštrosie guľky s bryndzou a pečenou zeleninou

Martin Beňo, Milan Maršalka a Zuzana Majerčíková
z Villy Betula v Liptovskej Sielnici, 13. mája 2013
Pštrosie guľky s bryndzou a pečenou zeleninou
Foto: Ľuboš Pilc
2
porcie
20 minút
príprava
25 minút
na 160 °C

Suroviny

500 g
200 g
podľa chuti
5 g
5 g
5 ks
20 g
200 g
200 g
200 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Pštrosie mäso najemno pomelieme, pridáme bryndzu, dochutíme soľou, pretlačeným cesnakom, tymianom nasekaným na drobno a rozmarínom, premiešame a dáme odležať do chladu. Kým bude mäso odpočívať, očistíme kapiu, mrkvu, zeler a kvaku.

  2. 2

    Kapiu prerežeme na polovice a potrieme ju cesnakom. Potom ju naplníme mäsovo–bryndzovými guľkami. Z ostatnej koreňovej zeleniny narežeme rovnomerné plátky, ktoré vrstvíme na seba a potierame zmesou olivového oleja a cesnaku.

  3. 3

    Všetko dáme spolu piecť na jeden plech na 160 stupňov na 25 minút. Nízka teplota pečenia zaručí nevysychanie mäsa. Pred dokončením môžeme posypať mäsovo–bryndzovú zmes bryndzou a ešte na chvíľu nechať špecialitu zapiecť v rúre.

Diskusia k receptu

tiginko
konečne vidím pštrosove guľky! Veľmi pekné chute a zaujímavá úprava zeleniny...
nonna
PERFEKTNÉ! Aj keď je to mäso, dala by som si povedať.....Ukladám do KK!
jozka2
no,prosim vas,najprv mi povedzte kde mam ist na pstrosie maso
vcelka
Pštrosie mäso dostať kúpiť - aj keď nie každodenne, ale výnimkou nie je. Dokonca bol na Slovensku už pred mnohými rokmi pštros preradený z exotickej do úžitkovej kategórie. Práve že je problém pre spotrebiteľa zohnať informácie, ako to mäso pripraviť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia