Pštrosie guľky s bryndzou a pečenou zeleninou
Martin Beňo, Milan Maršalka a Zuzana Majerčíková
z Villy Betula v Liptovskej Sielnici, 13. mája 2013
z Villy Betula v Liptovskej Sielnici, 13. mája 2013
Foto: Ľuboš Pilc
2
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
25 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Pštrosie mäso najemno pomelieme, pridáme bryndzu, dochutíme soľou, pretlačeným cesnakom, tymianom nasekaným na drobno a rozmarínom, premiešame a dáme odležať do chladu. Kým bude mäso odpočívať, očistíme kapiu, mrkvu, zeler a kvaku.
- 2
Kapiu prerežeme na polovice a potrieme ju cesnakom. Potom ju naplníme mäsovo–bryndzovými guľkami. Z ostatnej koreňovej zeleniny narežeme rovnomerné plátky, ktoré vrstvíme na seba a potierame zmesou olivového oleja a cesnaku.
- 3
Všetko dáme spolu piecť na jeden plech na 160 stupňov na 25 minút. Nízka teplota pečenia zaručí nevysychanie mäsa. Pred dokončením môžeme posypať mäsovo–bryndzovú zmes bryndzou a ešte na chvíľu nechať špecialitu zapiecť v rúre.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu