
Slané palacinky Mamcotti
Palacinky naplníme plnkou, ktorú si pripravíme z Ricotty, vajíčka, soli, korenia a vňaťky....

Cukrové korenené slimáčiky
Recept mám z knihy od Anne Wilsonovej Výborné zákusky a koláčiky, ktorú som dostala dávno...

Cesnakové rožky z chlebového cesta
Ked som robila chlebik mala som chut na cesnakove rozky... odobrala som z tohoto cesta http://varecha. pravda....

Šalát s lososom a medovým nálevom
Najskôr pripravíme gravlax – soľ, cukor, kôpor, vodku, korenie, šťavu a kôru...

Šampiňónové vežičky
Šampiňóny očistíme a oddelíme nožičky od hlavičiek. Do hlavičiek postupne naukladáme slaninu, koliesko paradajky, ...

Ďalšia malá slaná kytička ktorú som robila
Boli sme na guláši a nedalo mi ísť len tak na prázdno, trochu som sa...

Tuniak s ratatouille a mandľami
Naložený do marinády čaká v chladničke, kým sa rozohreje gril...

Ciabatta s tofu chilli a čerstvou zeleninou
Ciabatty prerežeme na polovice. Na spodnú polovicu natrieme sojakrém v množstve podľa vlastnej chuti.

Hovädzie na pive
Plátky mäsa nakrájajte na rezance a opečte na vyškvarenej slanine. Osoľte , okoreňte a duste...

Pikantné hovädzie s lávou
Je to recept pre oči. Výsledok by mal byť imitáciou sopky z ktorej vyteká červená pikantná...

Šalát milovníka olív
Ako názov napovedá, jedná sa o jarný šalát obsahujúci suroviny talianskej kuchyne : olivy, syr,...

Luštěnina s tarkou
Krásné, chutné jídlo, které se vaří z jakékoliv luštěniny. Já mám ráda drobnozrnnou...

Šalát z kuracích pŕs s estragónom
Je to exotické, jednoduché, ľahké jedlo. Ako ľahký obed, alebo večera je vynikajúce....

Jahodový dvojfarebný koláč
Svetlá časť: múku zmiešame s kypriacim práškom, rastlinným mliekom a olejom, vylejeme na formu...

Sviečkovica v pivnej omáčke so zemiakovo-oškvarkovým závinom
Bravčovú sviečkovicu osolíme, okoreníme, opečieme a dáme do rúry pri nízkej teplote asi 80 °C piecť 20 minút....

Jednoduchý cheesecake bez lepku
Nájde sa medzi nami niekto, kto ešte neochutnal cheescake? Asi nie, však? Cheescake sa teší...

Studená čerešňová polievka pre obrátenú 17-tku
To číslo v pomenovaní receptu čítajte, prosím, od zadu. Horúčavy nás bez prestania moria...

Pečený ružičkový kel so šunkou a jadrovníkmi
Do efektívneho využitia jadrovníkov („srdiečok“ z použitých paprík) s vynikajúcim gastronomickým výsledkom, Vám asi musím dodať...

Špargľová polievka s paradajkami a bielym vínom
Dnes som chcela vyskúšať zo špargle niečo nové...

Šlehačkové lívanečky nekynuté
Vše dáme do mísy a metlou promícháme. Na lívanečníku pozvolna upečeme lívanečky na troše oleje...

Studené vanilkové fondue
Fondue na studeno, kde sa nenamáča ovocie do čokolády ale medové piškóty do vanilkového tvarohu :)

Avokádovo-hráškový talíř
Saláty, zeleninu mám hodně ráda. Tahle neobvyklá kombinace mi učarovala.

Ľadový čaj HUGO
Voňavý a osviežujúci nápoj na horúce dni. Dá sa pripraviť z čerstvých alebo sušených byliniek.

Žabie hubky
Vypracujeme cesto, ktoré necháme chvíľu odležať. Potom z neho vykrajujeme kolieska a do stredu dáme...

Ananásové carpaccio s makovo-kávovou zmrzlinou
Ananásové carpaccio: Med skaramelizujeme, zalejeme bielym vínom, pridáme badián, celú škoricu, klinčeky a...

Pečené býčie rebro s karlovarskou knedľou
Slávne národné gastronómie si vážia jedlá svojich prababičiek. Mali by sme si z toho vziať poučenie;...

Cannelloni s morčacím mäsom a so špenátom
Po bohatom sviatočnom stole dobre padne hodovanie na trochu ľahší spôsob. Teda zo zdravších surovín spracovaných šetrnými technológiami, ktoré však určite zasýtia aj...