Muffin soufflé s Nutellou

sisok - fotkasisok, 21. februára 2013
Muffin soufflé s Nutellou
Foto: sisok

Opäť jeden jednoduchý, ale vydarený recept. Žiadna múka, žiaden kypriaci prášok. žiadna Maizena.

4
porcie
5 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

150
3 ks
40 gr
 ako ozdoba




Postup

  1. 1

    Rúru predohrejeme na 180 °C. Nutellu roztopíme s čokoládou buď v bain-marie alebo v mikrovlnke. Ak roztápate v mikrovlnke. treba dať na nižší stupeň, vybrať po 30sekundách, premiešať nech sa roztopí čo najviac čokolády a znovu naspäť do mikrovlnky, až kým nie je celá roztopená. A toto celé preto, aby sa čokoláda nespálila a nezhorkla.

  2. 2

    Bielka oddelíme od žĺtkov a keď je čokoláda roztopená zmiešame ju s žĺtkami. Bielka vyšľaháme na pevný sneh a jemne ho zapracujeme do čokoládovej zmesi.

  3. 3

    čokoládovou hmotou napĺňame košíčky do 2/3 a vložime do predohriatej rúry na 15min. Ja som na ozdobu urobila karamelové škridle alias Tuiles au Carambar. Cukríky som vložila do rúry (na papieri na pečenie) a nechala roztopiť. Po vybratí z rúry a vychladnutí ich nalámem na pekné kúsky a pichnem do upečeného muffina soufflé.

Diskusia k receptu

babav
Páči sa mi tvoj recept.....veľmi! Výborná rada s karamelkami ;-)
francuzska1
ake nenarocne na suroviny a predsa 100% chutne!!! velmi sa mi pacia tvoje receptiky, uz len take slovka ako bain-marie, tuiles au carambar, muffin soufflé mi vedia vycarit usmev na tvari a prenesu ma na chvilku do Francuzska;-))
sisok
No, tak pre mna je najsmradlavejsi Munster :)
francuzska1
aj munster je mnam, ale mne tusim smrdia viac tie kozie syry, ktore mi tiez neskutocne chutia!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia