Foto: sisok
Opäť jeden jednoduchý, ale vydarený recept. Žiadna múka, žiaden kypriaci prášok. žiadna Maizena.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Rúru predohrejeme na 180 °C. Nutellu roztopíme s čokoládou buď v bain-marie alebo v mikrovlnke. Ak roztápate v mikrovlnke. treba dať na nižší stupeň, vybrať po 30sekundách, premiešať nech sa roztopí čo najviac čokolády a znovu naspäť do mikrovlnky, až kým nie je celá roztopená. A toto celé preto, aby sa čokoláda nespálila a nezhorkla.
- 2
Bielka oddelíme od žĺtkov a keď je čokoláda roztopená zmiešame ju s žĺtkami. Bielka vyšľaháme na pevný sneh a jemne ho zapracujeme do čokoládovej zmesi.
- 3
čokoládovou hmotou napĺňame košíčky do 2/3 a vložime do predohriatej rúry na 15min. Ja som na ozdobu urobila karamelové škridle alias Tuiles au Carambar. Cukríky som vložila do rúry (na papieri na pečenie) a nechala roztopiť. Po vybratí z rúry a vychladnutí ich nalámem na pekné kúsky a pichnem do upečeného muffina soufflé.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
dakujem velmi pekne za pekne slova :) poslem ti nejaky pekne smradlavy syr? :)