Postup
-
1
Huby nasucho očistíme, pokrájame na 1,5 cm hrubé plátky, vložíme do sita a opláchneme v tečúcej vode.
- 2
Drobné klobúčiky šampiňónov alebo klobúky bedle vyprážame nepokrájané, celé. Umyté a osolené huby obalíme v múke, vo vajci, ktoré sme rozšľahali s troškou oleja a v strúhanke.
- 3
Obalené hríby vkladáme do horúceho tuku tak, aby plávali. Zo začiatku vyprážame pod pokrievkou, po 5 – 8 minútach bez pokrievky.
- 4
Hotové vypražené hríby majú zlatohnedú farbu. Vypražené huby podávame s jogurtovou majonézou ochutenou bylinkami alebo s rôzne upravenými zemiakmi a so šalátom z čerstvej zeleniny.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu