Vyprážané huby s bylinkovou majonézou

redakcia - fotkaredakcia, 26. júla 2009

Suroviny

400 g
3 PL
1 KL
2 ks
3-4 PL




Postup

  1. 1

    Huby nasucho očistíme, pokrájame na 1,5 cm hrubé plátky, vložíme do sita a opláchneme v tečúcej vode.

  2. 2

    Drobné klobúčiky šampiňónov alebo klobúky bedle vyprážame nepokrájané, celé. Umyté a osolené huby obalíme v múke, vo vajci, ktoré sme rozšľahali s troškou oleja a v strúhanke.

  3. 3

    Obalené hríby vkladáme do horúceho tuku tak, aby plávali. Zo začiatku vyprážame pod pokrievkou, po 5 – 8 minútach bez pokrievky.

  4. 4

    Hotové vypražené hríby majú zlatohnedú farbu. Vypražené huby podávame s jogurtovou majonézou ochutenou bylinkami alebo s rôzne upravenými zemiakmi a so šalátom z čerstvej zeleniny.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia