Krupicový nákyp

vikinkavikinka - bez fotkyvikinkavikinka, 26. februára 2016
8
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

3 ks
200 ml
3 ks
2 ČL
 štipka
100 g rozpustené
150 g
Na vymastenie misy:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do vlažného mlieka vmiešame krupicu a miešame kým nezhustne. Rozbijeme vajcia, oddelíme a žĺtka dáme do masy. Pridáme maslo. Ušľaháme bielky so štipkou soli a vmiešame do zmesi. Polovicu zmesi dáme naspodok do maslom vymastenej nákypovej formy.

  2. 2

    Ošúpeme jablká a nakrájame ich na plátky. Nakrájané jablká, poukladáme na zmes. Kto bude chcieť, môže na jablká posypať trochu sušených hrozienok.

  3. 3

    Do zvyšnej zmesi, nasypeme 2 ČL kakaa a zmiešame. Keď to máme, dáme to na jablká a vložíme do rúry. Pečieme približne 45 minút na 200 stupňov C.

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Hlavné jedlá na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu