
Uhorky na grécky spôsob
Chcela som vyskúšať nejaký nový šalátik z uhoriek, tak som si našla toto v Kuchárskej knihe...

Kurací rezeň plnený klobásou a parenicou
Kuracie rezne narežeme, naklepeme, osolíme a okoreníme.

Hríbová nátierka
Keďže sa blíži sezóna uverejňujem recept na domácu hríbovú pomazánku. Verte, mám ju od starého hubára, odvtedy...

Zemiaková roláda s baby zeleninou
Čo je brick cesto: Je to tenučké cesto, ktoré sa používa napríklad v marockej kuchyni. Môžete ho nahradiť...

Plnené zemiakové rezne
V šupke uvarené zemiaky olúpeme a roztlačíme. Spolu s múkou, vajcom a soľou vypracujeme hladké...

Doúdenie slaninky a klobások
Slaninu a klobásu zavesiť na mriežku a dať údiť do vačšieho hrnca. Na spodok hrnca...

Sriracha
Jednoduchá a rýchla príprava najlepšej chilli omáčky na svete. Používame na ňu ľubovoľnú odrodu chilli papričiek,...

Ružové palacinky
Vyskúšala som a podarili sa. už tu mám vínové, mriežkované, pásikavé, kakaové, ...

Indiánska kukurica na grile
Kukuričné klasy potrieme olejom, okoreníme anízom a paprikou a zo 4 strán asi 2 minúty grilujeme....

Murgh Makhanwala
Kura umyjeme, očistíme, vykostíme a stiahneme z kože a nakrájame na 8 dielov. Kuracie...

Rozbúrené more
2, 5dcl vody necháme uvariť spolu s 15dkg cery. Ked sa to uvarí tak to odstavíme z...

Banánová polievka
náhodou som tento recept objavila v jednom časopise a pretože mám veľmi rada netradičné chute, tak...

Zemiaky s párkami a kyslým mliekom
Jedla som to už ani neviem u koho... je to jednoduché a rýchle jedlo...

Hríbiková praženica
Možno je to pre niekoho zbytočný recept, ale každý musí niekde začať a boli časy, ...

Kapor v syrovej omáčke
Kapra nakrájame na podkovičky, osolíme a krátko opražíme na oleji.

Paradajky v octovom náleve
Paradajky umyjeme a necháme oschnúť. Každú paradajku desaťkrát prepichneme špáradlom a vložíme do pripravených pohárov...

Lososové rizoto
Ryžu uvaríme v slanej vode. Poriadne umytý a kefkou vydrhnutý citrón nakrájame na plátky, ktoré...

Plnené conchiglioni s tekvicou
Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Po scedení ich pokvapkáme olejom a odložíme na teplé miesto...

Jablkovo–orechový lístkový závin s tvarohom
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 0, 5 cm. Plnka: tvaroh rozmiešame s...

Koláč s jablkami a arašidovou posýpkou
Z mlieka droždia trošky cukru urobíme kvások, do múky pridáme soľ a zvyšný cukor, dáme vajíčko...

Cisársky trhanec s hrozienkami
Toto vynikajúce múčne jedlo si s nami pripravíte raz dva. Určite bude chutiť aj tým najrozmaznanejším...

Hríby v alobale
Vajce rozšľaháme, vmiešame do neho postrúhaný syr, roztlačený cesnak a posekanú petržlenovú vňať.

Kávové zrná
korpus: Cukor vymiesame s vajickami, pridame muky, prasok do peciva a nasekane mandle. Formu vylozime...

Pečeňové ňočky do polievky so zelenou fazuľkou
Môj dobrý otec, Tati, ako sme ho po celý jeho život volali, mal strašne...

Listový kel (lacinato kale) s homárom
Začalo to dávno v penzióne „Kamila“ v Čiernej vode. Odvtedy každoročne 20. október, čas...

Pstruh so šampiňónovou plnkou
Zeleninu a šampiňóny očistíme a najemno pokrájame. Na masle osmažíme do zlatista cibuľu, pridáme zeler,...

Amuse-bouche po grécky
od minulého leta, kedy som bola opäť raz v Turecku, snívam o najlepších vyprážaných kalamároch,...