Foto: dvorka
Keď som videla toto jedlo robiť v telke povedala som si, celkom fajn. No skutočnosť predbehla moje očakávania. Jedlíkom zeleniny odporúčam.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky som si ošúpala a nakrájala na dlhé hranolky. Dala som do vriacej osolenej vody a varila som 5 minút. Po týchto piatich minútach som k zemiakom pridala fazuľkové struky dlhé, nekrájané a rovné. Zas som ich spolu aj so zemiakmi varila 5 minút. A po týchto piatich minútach som pridala cestoviny, lepšie by boli penne, krátke rúrky, ale aj kolienka postačili, keďže som mala len tie. A tak isto ako pred tým varila som 5 minút. Spolu teda 15 minút zemiaky, 10 minút fazuľky a 5 minút cestoviny. Plyn som vypla, ale nechala som všetko ešte 5 minút postáť v hrnci pod pokličkou.
-
2
Kým sa mi všetko varilo pripravila som si strúhaný syr (to nie je mrkva ale druh syra), orechy vlašské a čerstvú petržlenovú nasekanú vňať alebo z mrazničky. Strúčiky cesnaku nasekané na kocočky som nahradila sušeným cesnakom, nakoľko čerstvý sa mi minul. A treba ešte olej, ktorý som na foto nedala.
-
3
Na panvici jemne potretej olejom som opiekla orechy, keby som mala cesnak tak by som ho pridala a popražila s orechami.
-
4
V mažiari som orechy popučila, dajú sa popučiť aj s vidličkou rovno v miske v ktorej budeme robiť "omáčku". K týmto orechom som pridala sušený cesnak, potom som do misky k petržlenovej vňati primiešala tieto orechy, olej asi lyžicu a nastrúhaný syr.
-
5
Uvarený a precedený mix cestovín zemiakov a fazuľky a "omáčka" z petržlenovej vňate, orechov, cesnaku a oleja. Všetko spolu zmiešame a podávame.
-
6
Takto vyzerá práve uvarené jedlo. Výzor nič moc, ale chuť, tá prekvapí. Pražené orechy a cesnak robí divy :)
Diskusia k receptu