Foto: patincatsomekitchen
Tento sorbet má výbornú výraznú chuť. Namiesto mletého zázvoru môžete slivky posypať škoricou alebo vanilkou. Výborná je aj kombinácia s bylinkami. Vyskúšajte a nájdite Zobraziť celý popisTento sorbet má výbornú výraznú chuť. Namiesto mletého zázvoru môžete slivky posypať škoricou alebo vanilkou. Výborná je aj kombinácia s bylinkami. Vyskúšajte a nájdite kombináciu, ktorá vám vyhovuje najviac. http://www.patincatsomekitchen.com/slivkovysorbet
Postup
-
1
Slivky prepoľte, vykôstkujte a rovnomerne rozložte na plech tak, aby sa neprekrývali.
- 2
Posypte cukrom, zázvorom a pečte 15 minút.
- 3
Slivky vyberte z rúry a po vychladnutí prepasírujte cez sitko. V tomto kroku je na vás, či slivky precedíte, aby sa do sorbetu nedostali šupky. Ak chcete dokonale hladký sorbet, slivky preceďte. Zvyšok sa dá použiť ako kompót.
- 4
Precedené slivky uložte do vzduchotesnej nádoby a dajte zmraziť.
- 5
Pre hladšiu konzistenciu ich po zmrazení môžete rozmixovať v mixéri.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
žeby až tak..??
my takto:
...nuž..keď v žalúdku spinká knedľa,kapusta a pečená svinka..
potom môže byť aj takáto-abo radšej tekutá-slivka..
:-)
dakujem :)
dakujem, budem sa snazit vymyslat co najlepsie :) ano, opravim na prepasirovat :)