Sorbet z pečených sliviek

patincatsomekitchen - fotkapatincatsomekitchen, 20. októbra 2016

Tento sorbet má výbornú výraznú chuť. Namiesto mletého zázvoru môžete slivky posypať škoricou alebo vanilkou. Výborná je aj kombinácia s bylinkami. Vyskúšajte a nájdite Zobraziť celý popisTento sorbet má výbornú výraznú chuť. Namiesto mletého zázvoru môžete slivky posypať škoricou alebo vanilkou. Výborná je aj kombinácia s bylinkami. Vyskúšajte a nájdite kombináciu, ktorá vám vyhovuje najviac. http://www.patincatsomekitchen.com/slivkovysorbet

Suroviny

2 kg
2 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Slivky prepoľte, vykôstkujte a rovnomerne rozložte na plech tak, aby sa neprekrývali.

  2. 2

    Posypte cukrom, zázvorom a pečte 15 minút.

  3. 3

    Slivky vyberte z rúry a po vychladnutí prepasírujte cez sitko. V tomto kroku je na vás, či slivky precedíte, aby sa do sorbetu nedostali šupky. Ak chcete dokonale hladký sorbet, slivky preceďte. Zvyšok sa dá použiť ako kompót.

  4. 4

    Precedené slivky uložte do vzduchotesnej nádoby a dajte zmraziť.

  5. 5

    Pre hladšiu konzistenciu ich po zmrazení môžete rozmixovať v mixéri.

Diskusia k receptu

kukulienka71
neviem, prečo sa už pri druhom tvojom recepte zjavila 1 hviezdička, preto ti udeľujem 5*, máš pekné, neokukané recepty s nádhernými fotkami, pozriem si aj blog, keď budem mať viacej času. V bode3 nemá byť náhodou prepasírované miesto precedené?
radox1
ja viem krori,to su ti, ktori razia cestu:pagace na 1000 sposobov.stareho psa novym kuskom nenaucis.krasny blog,asi sa stanem vegetarian.
radost
@Radox1
žeby až tak..??
my takto:
...nuž..keď v žalúdku spinká knedľa,kapusta a pečená svinka..
potom môže byť aj takáto-abo radšej tekutá-slivka..
:-)