Foto: soniatko
Silno som sa nechala inšpirovať a urobila som tortu podľa Gabikaaderia, nie je taká ako originál. Ale snáď ako 3D prvotina ujde... Gabikaaderia, Zobraziť celý popisSilno som sa nechala inšpirovať a urobila som tortu podľa Gabikaaderia, nie je taká ako originál. Ale snáď ako 3D prvotina ujde... Gabikaaderia, velikánska vďaka za fotopostup! U našich drobčekov mala nenormálny úspech
Postup
-
2
Na telíčko použijeme väčší oválny korpus.(taký čo máme odskúšaný, ak by bol záujem môžem napísať aj svoje) Rozkrojíme ho, potrieme džemom a naplníme plnkou. V mojom prípade je to Parížska šľahačka, ktorú si pripravíme minimálne 6 hodín vopred tak, že šľahačku prevaríme s čokoládou a necháme v chladničke vychladnúť. Potom vyšľaháme do tuha. Na hlavičku použijeme menší okrúhly korpus. Aby sme nemuseli moc obrezávať vrch hlavičky si urobíme tak, že si hmotu rozdelíme a malú časť upečieme v antikorovej miske a tá bude tvoriť vrch hlavičky. Korpus naplníme orežeme do tvaru. Piškótový plát na jemno rozmrvíme a 2 hrste odložíme ,zo zvyšku urobíme punčovinu a to tak, že pridáme do pomrveného plátu džem, rum a trochu zmäknutého masla a všetko rozmiesime na jemnú dobre tvarovateľnú hmotu. Vytvarujeme z nej chobotík a obrieme ňou celú hlavičku, príp. aj telíčko..zmes nám zahladí nerovnosti. Nakoniec natierieme celého sloníka vyšľahaným maslom s cukrom a 2 hrsťami rozmrveného korpusu(zmes šľaháme tak aby bola úplne jemná). Dáme zatuhnúť na pár hodín do chladničky
- 3
Recept, ako som už písala som skopírovala od Gabikaaderia. U nej nájdete dokonalý fotopostup podľa ktorého som si trúfla na 3D tortu aj ja total laik!!! Ešte raz veľká vďaka...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu