
Bezlepkové plnené medovníky
Ak tieto sviatky nestíhate, tento recept je pre vás záchranou. Z hotového chladeného medového cesta...

Lososová omáčka
Čerstvú zeleninu najprv krátko povaríme. Údeného lososa nakrájame na prúžky.

Hovädzie dusené s tekvicou a kukuricou „locro“
Locro je výdatný hustý gulášovitý pokrm považovaný za národné jedlo v Argentíne, Bolívii, Peru...

Hríbiková praženica
Možno je to pre niekoho zbytočný recept, ale každý musí niekde začať a boli časy, ...

Kyslá kapustová polievka s paradajkami
Nakrájame si kapustu na menšie pásiky, ktoré zalejeme vodou, pridáme soľ, rascu, bobkový...

Vianočka
Aké by boli Vianoce bez domácej vianočky? Ja mám jeden recept a rada sa s vami podelím

Jablkovo–orechový lístkový závin s tvarohom
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 0, 5 cm. Plnka: tvaroh rozmiešame s...

Tymianové ravioli plnené krevetami
Plnka: Krevety nakrájame na malé kúsky a orestujeme na rozomletej zelenine. Osolíme, ochutíme čerstvým čiernym...

Dusené bravčové karé s brandy
Bravčové mám najradšej dusené a to vyžaduje správne ochutenie. Dnes som k nemu pridal kyslé uhorky,...

Chrumkavá ryba
Tuniaka uvaríme na mäkko v mierne octovej, slanej vode s bobkovým listom a po odkvapkaní šťavy vyberieme z neho...

Jabĺčko v tuneli, dva krát
Recept som dostala emailom už dávnejšie. Akosi som naň pozabudla. Dnes som si ho znovu prečítala a...

Zajačí chrbát v makovo– orechovej kruste
Chrbát odblaníme a opečieme na bravčovej masti a pri teplote 90 stupňov pečieme v rúre. Medzitým...

Pstruh dúhový pečený na ohni
Čerstvú rybu zbavíme vnútorností, umyjeme, jemne solíme a koreníme čerstvo zomletým korením. Napichneme na...

Pangasius v anglickom kabátiku
Pangasius je nepochybne vďačnou rybkou. Občas ju pripravujem aj takto (pre tých, ktorí sa nebránia...

Pirohy plnené husacou pečeňou
Zo zemiakov, múky a soli pripravíme zemiakové cesto. Vyvaľkáme ho a vykrajovadlom vykrojíme kolieska. Opečenú...

Špukové chrumkavé slimáky
Prečo Špukové? Podľa najväčšieho jedáka týchto slimákov. Niekto si povzdychne : "Už zase slimáky!!!" a možno...

Kačacie mäso na póre
Papriku a kačacie prsia pokrájame na pásiky, pór na kolieska. Do horúceho tuku dáme zázvor,...

Zemiakové šišky na sladko
Zemiaky uvaríme v šupke deň vopred. Dôkladne vychladnuté zemiaky na druhý deň olúpeme a nastrúhame najemno....

Kelové pesto
Pesto je originálne pripravované z bazalky, píniových orieškov, parmezánu, olivového oleja, soli, ...

Peamuffs - muffiny z arašidového masla
Opäť skúšam z knihy Sladkosti bez výčitiek, trošku upravený recept :)

Špagety s morskými potvorkami a parmezánom
Uvaríme si zeleninový vývar z pol kocky bujónu a 250 ml vody.

Avokádový krém s banánom
Avokáda očistíme a ošúpeme, opláchneme ich pod tečúcou vodou, rozkrojíme a vyberieme semená. Dužinu...

Klinčekové rezníky na červenom koberci
Ja fakt vymýšľam strelené názvy. Akokoľvek, chcela som ľahký obed a myslím, že sa...

Maslové žemličky
Tento recept bol pre mňa výzvou, no ukázalo sa, že sa dá elegantne zvládnuť...

Cícer s vajíčkom a šampiňónmi
Som človek, čo má rád zdravé jedlá... plus mínus dajaká sladkosť :) ale ked je to...

Pikantné croissanty
Lístkové cesto rozvaľkáme a potom z neho vykrojíme čo najväčší kruh pomocou okrúhlej formy alebo papierovej šablóny....

Cesnakové slimáčiky
Tento recept mám od maminy, len som ho o nejaké veci vylepšila, bylinky a tak,...