Foto: nikola166
Tento rok máme veľmi bohatú úrodu malín, tak som sa rozhodla zopár kúskov zúžitkovať v chutnom tuneli :)
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
50 ml |
|
Plnka: | |
250 g |
|
250 ml |
|
dva hrste |
|
15 ks |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Z uvedených surovín si pripravíme klasickú kakaovú piškótu. Čiže žĺtky s cukrom do penista, pridáme múku s prdopeč, kakao, olej a sneh z bielkov.
-
2
Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme.
-
3
Po vychladnutí rozkrojíme na dve časti a to tak, aby jedna časť bola dvakrát taká ako forma na srnčí chrbát a jeden plát si necháme na spodok. Formu si vystelieme potravinárskou fóliou a vložíme dlhší plát cesta.
-
4
Šľahačku si vyšľaháme, pridáme podľa chuti cukor a tvaroh. Primiešame želatínový stužovač pripravený podľa návodu, rozdelíme si na dve polovice a do jednej vmiešame rozpučené maliny prípadne ríbezle či iné sezónne ovocie.
-
5
Na cesto vo forme navsrtvíme bielu plnku, poukladáme okrúhle piškóty a na to dáme malinovú plnku.
-
6
Prikryjeme plátom cesta, trocha zaťažíme a dáme do chladničky aspoň na dve hodiny.
-
7
Poprášime práškovým cukrom, alebo neháme len tak :)
-
8
Krájame a ozdobíme podľa nálady :) Dobrú chuť !
vyzdobila