Čokoládový krém a citrónový sorbet
Marian Filo
šéfkuchár reštaurácie Afrodita Kaštieľa Čereňany, 7. decembra 2011
šéfkuchár reštaurácie Afrodita Kaštieľa Čereňany, 7. decembra 2011

Foto: Pravda - Jakub Prokeš
Suroviny
| Čokoládový krém: | |
| 4 ks |
|
| 4 PL |
|
| 200 g |
|
| 70 g |
|
| 50 ml |
|
| 300 ml |
|
| Citrónový sorbet: | |
| z 1 citróna |
|
| 250 ml |
|
| 250 ml |
|
| 400 g |
|
| 1 ks |
|
Postup
-
1
Čokoládový krém: Oddelíme bielky a žĺtky. Žĺtky vymiešame s dvoma lyžicami cukru a amarettom nad parou do husta. Stiahneme z ohňa a postupne pridávame roztopenú čokoládu, maslo, z bielka a cukru vyšľahaný sneh a nakoniec dobre schladenú šľahačku. Medzi každou surovinou krém zľahka premiešavame. Necháme chladiť 4–5 hodín.
- 2
Citrónový sorbet : Z vody, cukru a kôry uvaríme sirup, precedíme, prilejeme citrónovú šťavu a premiešame. Vložíme do mrazničky. Po pol hodine vyberieme a krátko premixujeme a opäť vložíme do mrazničky. Toto zopakujeme. Po poslednom zmixovaní pridáme vyšľahanú bielkovú penu.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu