Čokoládový krém a citrónový sorbet
Marian Filo
šéfkuchár reštaurácie Afrodita Kaštieľa Čereňany, 7. decembra 2011
šéfkuchár reštaurácie Afrodita Kaštieľa Čereňany, 7. decembra 2011
Foto: Pravda - Jakub Prokeš
Suroviny
Čokoládový krém: | |
4 ks |
|
4 PL |
|
200 g |
|
70 g |
|
50 ml |
|
300 ml |
|
Citrónový sorbet: | |
z 1 citróna |
|
250 ml |
|
250 ml |
|
400 g |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Čokoládový krém: Oddelíme bielky a žĺtky. Žĺtky vymiešame s dvoma lyžicami cukru a amarettom nad parou do husta. Stiahneme z ohňa a postupne pridávame roztopenú čokoládu, maslo, z bielka a cukru vyšľahaný sneh a nakoniec dobre schladenú šľahačku. Medzi každou surovinou krém zľahka premiešavame. Necháme chladiť 4–5 hodín.
- 2
Citrónový sorbet : Z vody, cukru a kôry uvaríme sirup, precedíme, prilejeme citrónovú šťavu a premiešame. Vložíme do mrazničky. Po pol hodine vyberieme a krátko premixujeme a opäť vložíme do mrazničky. Toto zopakujeme. Po poslednom zmixovaní pridáme vyšľahanú bielkovú penu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu