Čokoládový krém a citrónový sorbet

Marian Filo
šéfkuchár reštaurácie Afrodita Kaštieľa Čereňany, 7. decembra 2011
Čokoládový krém a citrónový sorbet
Foto: Pravda - Jakub Prokeš

Suroviny

Čokoládový krém:
4 ks
4 PL
200 g
70 g
50 ml
300 ml
Citrónový sorbet:
z 1 citróna
250 ml
250 ml
400 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Čokoládový krém: Oddelíme bielky a žĺtky. Žĺtky vymiešame s dvoma lyžicami cukru a amarettom nad parou do husta. Stiahneme z ohňa a postupne pridávame roztopenú čokoládu, maslo, z bielka a cukru vyšľahaný sneh a nakoniec dobre schladenú šľahačku. Medzi každou surovinou krém zľahka premiešavame. Necháme chladiť 4–5 hodín.

  2. 2

    Citrónový sorbet : Z vody, cukru a kôry uvaríme sirup, precedíme, prilejeme citrónovú šťavu a premiešame. Vložíme do mrazničky. Po pol hodine vyberieme a krátko premixujeme a opäť vložíme do mrazničky. Toto zopakujeme. Po poslednom zmixovaní pridáme vyšľahanú bielkovú penu.

Diskusia k receptu

betka11
kto vie ake by to bolo s rastlinnej šlahačky hmm




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia