Foto: 3sandra3
z časopisu Dobré jedlo.
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
100 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
100 g |
|
2 PL |
|
Na potretie cesta: | |
400 g |
|
50 ml |
|
Plnka: | |
500 ml |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
200 g |
|
150 g |
|
4 PL |
|
|
Postup
-
1
Rúru vyhrejeme na 180 st.C. Cesto: Žltky, zmäknutý tuk, cukor vyšľaháme do peny. Striedavo vmiešame múku preosiatu s PDP, opražené liesk.oriešky a kakao. Na záver vmiešame tuhý sneh. Cesto vylejeme na plech, v ktorom je papier na peč. Pečieme cca 30 minút.
- 2
Po upečení necháme cesto vychladnúť a stiahneme papier. Džem vymiešame s griotkou a natrieme na upečený plát.
- 3
Plnka: Z mlieka , vanil.cukru a Zlatých klasov uvaríme hustý puding. Necháme za občasného premiešania vychladnúť. Maslo s cukrom vyšľaháme na jemnú penu a postupne pridáme puding a griotku. Polejeme čokol.polevou. Necháme v chlade odstáť a nakrájame na rezy.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu