Smažené kolieska zo sladkých zemiakov

dobrakucharka - bez fotkydobrakucharka, 29. augusta 2013

Jarné oranžové plátky sladkých zemiakov potreté zmesou korenia sa smažia dozlata a nachrumkavo. Pár kvapiek limetky navodí nezameniteľnú ilúziu Karibiku.

4
porcie
20 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g
štipka
1 strúčik
6 PL
1/2 čl
1/2 čl
1/4 čl
25 g
2 PL
3 PL
2




Postup

  1. 1

    Zemiaky oškrabte, umyte a nakrájajte na hrubé plátky. Vhoďte do vriacej, mierne osolenej vody, povarte asi 5 minút a potom dajte do studenej vody. Sceďte a nechajte trocha vychladnúť.

  2. 2

    Ošúpte cesnak, nasekajte nadrobno a dajte do plytkej misky alebo na tanier. Pridajte múku, škoricu, muškátový oriešok a kajenské korenie. Dostatočne osoľte a trocha okoreňte čiernym korením. Dôkladne premiešajte.

  3. 3

    Vo veľkej panvici rozohrejte maslo s olejom. V ochutenej múke obaľte niekoľko plátkov zemiakov a dajte na panvicu.

  4. 4

    Smažte nie veľmi sprudka asi 5 minút na každej strane do zlatohneda. Ak pichnete do stredu plátku nožom, musí byť mäkký. Usušte na papierovej utierke a udržujte v teple, než obalíte a usmažíte všetky zemiaky.

  5. 5

    Osmažené plátky poukladajte na tanier a posypte petržlenovou vňaťou. Pokrájajte limetky na klinky a podávajte k smaženým kolieskam, aby si ich vaši stravníci mohli pokvapkať až tesne pred jedlom.

  6. 6

    Tip : K sladkým zemiakom sa výborne hodí dobré vychladené pivo alebo svetlé suché jablčné víno cider. Servírovanie : Podávajte s grilovanými steakmi ozdobenými bylinkovým maslom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia