Jarné oranžové plátky sladkých zemiakov potreté zmesou korenia sa smažia dozlata a nachrumkavo. Pár kvapiek limetky navodí nezameniteľnú ilúziu Karibiku.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky oškrabte, umyte a nakrájajte na hrubé plátky. Vhoďte do vriacej, mierne osolenej vody, povarte asi 5 minút a potom dajte do studenej vody. Sceďte a nechajte trocha vychladnúť.
- 2
Ošúpte cesnak, nasekajte nadrobno a dajte do plytkej misky alebo na tanier. Pridajte múku, škoricu, muškátový oriešok a kajenské korenie. Dostatočne osoľte a trocha okoreňte čiernym korením. Dôkladne premiešajte.
- 3
Vo veľkej panvici rozohrejte maslo s olejom. V ochutenej múke obaľte niekoľko plátkov zemiakov a dajte na panvicu.
- 4
Smažte nie veľmi sprudka asi 5 minút na každej strane do zlatohneda. Ak pichnete do stredu plátku nožom, musí byť mäkký. Usušte na papierovej utierke a udržujte v teple, než obalíte a usmažíte všetky zemiaky.
- 5
Osmažené plátky poukladajte na tanier a posypte petržlenovou vňaťou. Pokrájajte limetky na klinky a podávajte k smaženým kolieskam, aby si ich vaši stravníci mohli pokvapkať až tesne pred jedlom.
- 6
Tip : K sladkým zemiakom sa výborne hodí dobré vychladené pivo alebo svetlé suché jablčné víno cider. Servírovanie : Podávajte s grilovanými steakmi ozdobenými bylinkovým maslom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu