Šampiňóny v cestovinách orzo fotorecept
Foto: sracz
Variant so slovenskou ryžou (talianske orzo), je chutný a ja som ho ešte zvýraznil naším obľúbeným stonkovým zelerom. Samozrejme, že sa môže použiť Zobraziť celý popisVariant so slovenskou ryžou (talianske orzo), je chutný a ja som ho ešte zvýraznil naším obľúbeným stonkovým zelerom. Samozrejme, že sa môže použiť bársaká cestovina, alebo ryža, s technológiou najbližšou Vašim zvykom, chúťkam i srdciam. Mal som iba polovicu vrecúška orzo, preto ten zvláštny názov receptu. Sterilizované šampiňóny som „splašil“ za výhodnú cenu, ale dal by som aj „kráľovstvo“ (keby som vôbec nejaké mal) za čerstvé „dubáky, či smrečiaky“, s ktorými by orzo bolo určite chutnejšie.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2-3 PL |
|
2-3 ks |
|
240-250 ml |
|
podľa potreby |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
240-250 ml |
|
500-600 ml vriaca |
|
2-3 KL |
|
283 g sterilizované (plátky) |
|
120-150 ml |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Na oleji som podusil postrúhanú červenú cibuľu, s „C-éčkami“ pokrájaných stoniek zeleru, posypané soľou, čerstvo mletým čiernym korením a borievkou (jalovcom).
-
2
Vsypal som hrnček orza, alias slovenskej ryže, zmiešal a nechal 2÷3 minúty prehriať.
-
3
Zmes som zalial dvomi hrnčekmi vriacej vody, pridal 1 KL soli a 1 PL masla, zakryl pokrievkou.
-
4
Keď sa, po vyvretí vody, v orze objavili dierky, pridal som k nemu scedené šampiňóny, premiešal, zasypal lístočkami petržlenovej vňate a 2-3 minúty podusil.
-
5
Podával som s pečenými kúskami kuraťa.
-
6
Slnko pražilo pri teplotách blízko 50 °C, ale ruže sa nevzdávali. Aj táto nás potešila! ...asi jej pomohol tieň pri múre.
Diskusia k receptu