
Šošovica ako hlavné jedlo
Hovori sa, ze krasa nie je vsetko... Tato sosovica nie je na pohlad moc pritazliva, ...

Posúchy po taliansky
Recept na tieto chutne posuchy som nasla na obale od hladkej muky, navyse vysekavali sme v...

Huby vo vlastnej šťave
Tento recept jsem před léty našla na receptech. cz. Protože s ním mám opravdu vynikající zkušenosti...

Snežanka, tzatziky, alebo uhorka s jogurtom ku všetkému grilovanému
Možno neoprávnene, ale cítim sa tak trochu kompetentný hovoriť, ako sa má pripravovať pravá bulharská...

Zelerový šalát z Heľpy
Recept mám od kamošky ktorá pochádza z Heľpy, preto ten názov :) Je skutočne výborný, ...

Zemiaky z papiňáka za 2 minúty
Takto pripravené zemiaky robievam ako prílohu alebo ľahkú večeru s kyslým mliekom. Nie len to, ...

Taliansky dresing
Mozno sa niekomu zide. Ja ho pouzivam casto a najlepsi je, ked postoji jeden den....

Hovädzie s horčicovou a paradajkovou omáčkou
Dnes sme mali na obed hovädzinku. Priateľ s horčicovou a ja s paradajkovou omáčkou. Knedla...

Paprikový pretlak z grilovaných paprík /fotorecept/
Urobiť takýto paprikový pretlak síce trošku dlhšie trvá - ale výsledok stojí zato ! Použiť sa...

Hrachová a zemiaková kaša s domácim údeným
Táto kombinácia a dochutená hrachová kaša chutila mojim chlapom viac ako som myslela. Aj keď bez...

Omáčka Jalapeňos
Pri našom pobyte v Nikaragui sme sa stretli s ich národným jedlom s omáčkou z papriček Jalapeňos....

Kuskusové placky
Jemne male placky sa podavaju ako priloha k masu a zeleninovym salatom, alebo len tak, ...

Ríbezle ku sviečkovej
Takto zaváram aj brusnice ale tie ešte nie sú - tak nám poslúžia aj červené ríbezle, ...

Knedličky do polievky
Na oleji speníme na drobno nasekanú cibulu a odstavíme z ohňa. Pridáme strúhanku a nechame chvílku postáť...

Jemné kuracie mäso s bylinkovým kuskusom a redkvičkovo - uhorkovým šalátom
Zdravší nedeľný obed : kuracie prsia dusené s kukuricou a zelenou fazuľkou podávané na bylinkovo - paradajkovom...

Obyčajná vyprážaná bravčová kožka
Ahojte. Dnes ma asi kopla nejaká literárna múza, alebo čo. Nedá mi Vám ponúknuť niečo netradičné pod...

Pohánka s baklažánmi na bakuský spôsob
Výborné a zdravé jedlo z azerbajdžanskej kuchyne. Ak chcete uvariť niečo chutné z pohánky, tak...

Pikantná paradajková salsa
Recept je z vegetaránskej kuchárky. Bol pod názvom SPICY TOMATO SALSA. Pálivá je naozaj dosť, ja mám...

Pikantná nátierka
Recept mám od svojej mamky, ktorý je veľmi jednoduchý, rýchly a veľmi chutný. Podáva...

Hranolky z yucy
Občas už v Kauflandu, Tescu nebo u vietnamských trhovců je možné koupit kořen manioku (yucy)...

Macerát z levandule
každý rok si pripravujem z vlastnej " úrody " veľmi dobré skúsenosti pri ošetrovaní tela po...

Rusínske pirohy
som pôvodom rusinka a tento recept poznam ešte od svojej babičky. najčastejšie ho robim v zimnych mesiacoch...

Pečený diviak so šafránovou omáčkou
Divinu mám doma len výnimočne, tak k nej robím aj výnimočnú omáčku :)

Domáci javorový sirup II
Ahojte. Mnohí z Vás už zrejme poznajú moju prácu a viete, že sa venujem výrobe...

Falošná treska
Mrkvu očisíme na najemno nastrúhame, pridáme kyslé uhorky nastrúhane nahrubšie(ako na uhorkový šalát), vychladnuté vajcia tiež...

Pečené brambory s cibulí, česnekem a slaninou
Občas je třeba uvařit něco rychlého a jednoduchého. Brambory máme rádi, takže vše zamíchat a...

Rýchly obed - zemiaky s mrkvou a cibuľou
Zemiaky si ošúpeme, umyjeme a nakrájame na mesiačiky. Pridáme olivový olej, korenie, sladkú...

Svieži cuketový šalát
Výborný šalátik, nenáročný na prípravu, ktorým si získate na svoju stranu všetkých milovníkov zeleninových jedál...

Olej ze zelené petrželky
Objevila jsem v receptu na (údajně) mrkvovou polévku http://varecha. pravda. sk/recepty/mrkvova-polievka-s-domacim-petrzlenovym-olejo/66274-recept. html Uvařila jsem tedy opravdu mrkvovou...

Lokša plnená slivkami a makom
Plnka: Cukor roztopíme na tekutý karamel, vložíme nakrájané slivky a povaríme ich do zmäknutia.

Cícerové placky s krúpami
Cícer necháme vo vode napučať. Prepláchneme ho v studenej vode. V hrnci s trochou soli...

Tapenade z čiernych olív
Zase nastal môj obľúbený čas v roku keď po 3 týždňoch premívania olív sa dajú konečne jesť,...

Dusenie dubákov do mrazničky
No možno si teraz myslíte, že som nenormálna keď to sem dávam a že každý vie...