Taliansky dresing

kecemis - fotkakecemis, 6. januára 2017
Taliansky dresing
Foto: kecemis

Mozno sa niekomu zide. Ja ho pouzivam casto a najlepsi je, ked postoji jeden den.

30
porcií
5 minút
príprava

Suroviny

3/4 pohára
1/4 pohára (cider - jablčný)
1 - 2 pretlačené strúčiky
2 ČL
1,5 ČL
1/4 ČL
1 - 2 ČL
1 - 2 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravil som si suroviny. Rozpis je na jeden pohar 250 ml. Ja ho robievam z dvojnasobnej davky. V chladnicke mi vydrzi aj mesiac. Nie ze by sa pokazil, ale sa minie, tak ako teraz. A kedze som ho potreboval k dalsiemu receptu, tak ho tu pridavam. Snad sa niekomu bude hodit.

    Taliansky dresing - obrázok 1
  2. 2

    Postupne som pridaval vsetky ingrediencie a miesal spolu. Nakoniec som pridal oregano a parmezan. Musi sa dobre pomiesat, alebo velmi dobre nejaky cas potrepat. Ak nemate cerstve oregano, da sa pouzit susene v polovicnej davke, t.j. 1/2 - 1 kl, podla chute.. Najlepsie je nechat postat do druheho dna v chladnicke pred pouzitim.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@siisa pouzivam na salaty zeleninove, ale aj na cestovinove, alebo sa da pouzit napriklad na marinovanie napr. kuracich prs. Ja namocim kuracie prsia a dam do chladnicky minimalne na jednu hodinu. Dressing dava kuracine , jak by som to povedal, spravny smrnc.
@Terinka55 dakujem, @Tiginko som rad ze ta recept oslovil, zelam Ti neruseny pobyt v tom nadhernom prostredi.
@Afataga tvoja matematika je spravna, ale uz si videla 250 ml pohar ktory by bol naplneny az po vrch. Vzdy tam je nejaka rezerva a tam sa zmesti tych par cajovych lyziciek. Dakujem za ulozenie na lepsi letny cas.
To je rcp, ci matematicky rebus? Lebo 3/4 + 1/4 = 1, teda plny pohar, ako das potom do plneho pohara dalsie ingrediencie? :-)
Inak recepis pekny, dokonca aj uzitocny, ale pre mna na leto, v zime nekupujem zeleninu co vyzera aj chuti ako umela hmota, takze ukladam do depozitu na lepsie casy
Na čo všetko ten dressing používaš ? Je super mať také niečo vždy po ruke :)