Foto: kecemis
Mozno sa niekomu zide. Ja ho pouzivam casto a najlepsi je, ked postoji jeden den.
porcií
príprava
Suroviny
3/4 pohára |
|
1/4 pohára (cider - jablčný) |
|
1 - 2 pretlačené strúčiky |
|
2 ČL |
|
1,5 ČL |
|
1/4 ČL |
|
1 - 2 ČL |
|
1 - 2 ČL |
|
Postup
-
1
Pripravil som si suroviny. Rozpis je na jeden pohar 250 ml. Ja ho robievam z dvojnasobnej davky. V chladnicke mi vydrzi aj mesiac. Nie ze by sa pokazil, ale sa minie, tak ako teraz. A kedze som ho potreboval k dalsiemu receptu, tak ho tu pridavam. Snad sa niekomu bude hodit.
-
2
Postupne som pridaval vsetky ingrediencie a miesal spolu. Nakoniec som pridal oregano a parmezan. Musi sa dobre pomiesat, alebo velmi dobre nejaky cas potrepat. Ak nemate cerstve oregano, da sa pouzit susene v polovicnej davke, t.j. 1/2 - 1 kl, podla chute.. Najlepsie je nechat postat do druheho dna v chladnicke pred pouzitim.
Inak recepis pekny, dokonca aj uzitocny, ale pre mna na leto, v zime nekupujem zeleninu co vyzera aj chuti ako umela hmota, takze ukladam do depozitu na lepsie casy
@Terinka55 dakujem, @Tiginko som rad ze ta recept oslovil, zelam Ti neruseny pobyt v tom nadhernom prostredi.
@Afataga tvoja matematika je spravna, ale uz si videla 250 ml pohar ktory by bol naplneny az po vrch. Vzdy tam je nejaka rezerva a tam sa zmesti tych par cajovych lyziciek. Dakujem za ulozenie na lepsi letny cas.
Dakujem. Robievam dost casto, hlavne na salaty. Reagujem neskoro, lebo som mal tak trochu tulave topanky.