Pečená zemiaková kaša - ľahká večera fotorecept

frezia68 - fotkafrezia68, 20. februára 2011
Pečená zemiaková kaša - ľahká večera (fotorecept)
Foto: frezia68

Zemiaky máme v obľube na storaký spôsob a toto je jeden z nich.

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

1000 g
100 g
200 g
4 ks
200 ml
100 g strúhaný
 na ozdobu




Postup

  1. 1

    Pripravíme si potraviny...uvedené množstvá sú pre 4 osoby,ja som robila pre dve,teda som množstvá adekvátne znížila.

    Pečená zemiaková kaša - ľahká večera (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zemiaky ošúpeme a uvaríme v slanej vode.Scedíme,roztlačíme,pridáme maslo,horúce mlieko,bryndzu a vyšľaháme na hladkú kašu.Dáme do vymastenej zapekacej misy.V kaši urobíme 4 priehlbinky a do každej rozbijeme vajíčko.

    Pečená zemiaková kaša - ľahká večera (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Posypeme červenou paprikou a strúhaným syrom a zapečieme v rúre do ružova.A hotovo!

    Pečená zemiaková kaša - ľahká večera (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podávame s kyslým mliekom z automatu,ak nemáme domáce...:-)

    Pečená zemiaková kaša - ľahká večera (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A takto vyzerá vajíčko,ak sa pečie 20 minút pri teplote 200°C. Dobrú chuť!

    Pečená zemiaková kaša - ľahká večera (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

wevewe
jeeej toto je uzasne. skoda,ze som uz vecerala....ale ved aj zajtra je den ;-)
sjuz
jééj, to je super, o tomto som ešte nikdy nepočula, ale už teraz mi tečú slinky:)! mňam!
tinca
ja to robievam, ale bez bryndze, super nápad
bejda7
Na prvý pohľad som si myslela, že nejaké sladké jedlo ale kuknem lepšie a aká mňamka:)
sovka62
Krumpľová kaša, fučka, podpíjanka, lepiduša, to je len pár názvov pre túto dobrotu, ktoré ma napadli, keď som uvidela recept. A tá tvoja je vylepšená bryndzou a vajcami! Tá musí byť dobráááááááá.....
evanaaa
Skôr je to na spôsob pyré, s vajíčkami zapečené som robila, ale s bryndzou nie, treba vyskúšať aj iné chute, nie ? Fučka, kaša je trochu odlišná.
noelia
Tak dnes som sa pustila spoznavat Tvoje recepty....kazdy z nich ma svoje srdce - Tvoje srdce.....zelam vsetkym, aby chutili....a zanechali vonavu spomienku a stali sa chutnym zvykom....dakujem, mam v kucharskej knihe !
frezia68
Je to ľahké: Pre hladošov ľahká večera a pre tých,čo držia štíhlu líniu je ťažká :-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia