Foto: rous5
Presne túto majonézu robím naozaj len raz do roka a to, na Vianoce.
porcií
príprava
Postup
-
1
Žĺtky oddelíme od bielka, pridáme práškový cukor a vymiešame. Ja robievam zo 4 žĺtok to je pomer cca na 2kg zemiakov.
-
2
Začneme postupne pridávať olej, veľmi pomaly a stále miešame, olej sa postupne vstrebáva a tým nám začína zmes hustnúť.
-
3
Mala by vyzerať hladká a jemne krémová. Ak máme pocit, že hustota je nedostatočná pridáme viac oleja, je to individuálne.
-
4
Po dostatočnom zhustnutí pridáme tak malú lyžičku horčice, pár kvapiek citróna, asi tak malú lyžičku čierneho korenia a nakoniec vmiešame sladkú smotanu. Pomaly a nie celú a nie naraz, podľa potreby. Takto hotovú majonézu nalejeme na zemiaky, podľa potreby prisolíme.
o rok si spravým tento to tvoj bez EEEEE-cok
Dakujem