Jabĺčka v karameli fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 26. júla 2010
Jabĺčka v karameli (fotorecept)
Foto: tatranka

Tento chutný prídavok z ovocia využívam vždy ak mám mať slávnostne jedlo,alebo ako dezert,keď ho potrebujem mať rýchlo hotový.Pekne vyzerá a ešte lepšie chutí.Okrem jbĺčok,takto pracujem aj s hruškami.

15 minút
príprava

Suroviny

100 g
1 dcl
1 dcl
na zdobenie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistím ovocie.Vyberiem jaderníky.Pokrájam 1 cm hrube plátky.Cukor skaramelizujem na panvici.Biele víno pridávam,keď robím jabĺčka.Červené víno,keď karamelizujem hrušky.

    Jabĺčka v karameli (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Takéto karamelizované ovocie pridávam k jedlu ,alebo ho robím ako zákusok.

    Jabĺčka v karameli (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Skaramelizovaná hruška s madľami a skaramelizovanými brusnicami.

    Jabĺčka v karameli (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A skaramelizované jabĺčka,ako zákusok.Jabĺčka obalím v sekaných orechoch,alebo mandliach.Pridám trochu šľahačky s čokoládou a dobrota zaručená.

    Jabĺčka v karameli (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A ešte.

    Jabĺčka v karameli (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Bridávam ešte skaramelizované hrušky s brusnicami a lupienkami mandlí.

    Jabĺčka v karameli (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

gittka
toto by som zbaštila hned!!!musí to byt super sladučké a také môžem kedykolvek:-))))))))))
sovka62
Ešteže som práve dopiekla marhuľový koláč. Bude to slabá náhrada, ale inak by som tuším odpadla, také chute si mi narobila.
babav
To je pochutka !Vyborny napad namiesto zakuskov ;-).
elisticka
Martuška ty robiš chute:-)))))vyzera to vynikajuce aj ten obedik!! mňam mňam!!
22janka22
Neviem prečo som hneď vedela, že je to Vaša práca :-)
Mimochodom výborná práca.
tatranka
@22janja22 asi sú tieto recepty poznamenané mojím rukopisom.Určite je niečo na nich pre mňa typické.Myslím,že je to v poriadku a je to tak dobré.
zdezda
Milá @tatranka , práve sa chystám spotrebovať padajúce hrušky(mám ich dosť ) podľa Tvojho rcp, lebo sa mi veeeeeľmi páči. Rada by som ich ale aj dala do pohárikov a " zašrófovala ", aby som ich mohla darovať ako darček. Musím ich sterilizovať, alebo len horúce otčíť hore dnom ( ako džemy) na 5 min. a potom nechať vychladnúť pod prikrývkou ? Ak mi odpovieš , budem veľmi rada.
tatranka
@zdezda veľmi rada by som ti poradila,ale nikdy som to tak nekonzervovala v tejto podobe,ktorú ty chceš použiť.Používam ich len na rýchly konzum ku momentálne servírovanému jedlu.
No na druhej strane si myslím,že sterilizovaním nemôžeš nič pokaziť.
Ak to takto vyskúšaš a budeš mať výsledok,prosím ťa,napíš mi ako to dopadlo. Ďakujem.
1x zdezda

Zaujímavé video z archívu TV Varecha