
Minišpekáčiky v kabátiku
Tento recept som si vymyslela sama občas ho robievam, ako aj teraz keď mi zostalo lístkové...

Dusené listy moruše s vajcom
Z listov Moruše sa väčšinou robí Sarma, tak isto ako z hroznových. Ale dá sa z nich...

Sadlové pagáčiky s vínom, údeným syrom a kešu orieškami
Asi by som bez roboty nedokázala žiť. Takže už zase túžba po pečení sa objavila a...

Španielska tortilla s klobásou
Žijem už dlhšiu dobu v španielsku, takže som sa naučil variť tunajšiu veľmi obľúbenú tortillu...

Baklažánová nátierka s pečenou paprikou
Lahodná chuťovka vhodná k varenému vínku, či v ľahšej obmene k horúcemu lipovému čajíku. Na...

Plnené paradajky
Vhodné ako predjedlo alebo raňajky. Nevedela som, čo mám spraviť ako predjedlo a tak som...

Ratatouille quiche
Tyčinky, lupienky, chrumky. Tam často končí chuťovková fantázia. Pritom stačí chvíľa a máme tu tip-top pohostenie aj k tomu najvzácnejšiemu vínu....

Môj obľúbený grécky šalát
V lete často namiesto klasickej prílohy k mäsu podávam šaláty a tento je môj obľúbený.

Olivové jednohubky
Vždy, keď príde nečakaná návšteva a chladnička je skôr prázdna, ako plná. Padne vhod...

Baklažánové rolky s mozzarellou
So zemiakom plneným kyslou smotanou, zeleninou a klíčkami.

Marinovaný losos na chrumkavom toaste so smotanou
Skvelý marinovaný losos s kyslou smotanou na opečenom chrumkavom toaste. Luxusné raňajky z pomerne ľahko dostupných...

Farebný šalát Caprese
Paradajky umyjeme a osušíme. Väčšie nakrájame na kolieska, cherry paradajky na mesiačiky.

Vajíčka v novom šate 2
Je to vlastne pokračovanie niečoho nového na Veľkú noc. Zasa som sa trochu pohrala s v......

Tuniaková nátierka s hroznom
Uz ste skusali rybaciu pomazanku s hroznom? Nie? Tak najvyzsi cas to vyskusat. Je vhodna na...

Zelenina gratinovaná v omáčke Mornay
Pestré a sýte jedlo pre milovníkov zeleniny, kombinácií znesie nespočetne...

Pečené brambory plněné ochuceným tvarohem
Brambory pečlivě umyjeme, překrojíme na polovinu a dáme na plech. Potřeme olejem, osolíme, ...

Palacinky z varených zemiakov
Z pripravených surovín si urobíme cesto ako na klasické palacinky a aj tak ich upečieme...

Bochníky s ricottou a so šunkou
Z vyvaľkaného lístkového cesta vykrojíme 8 koliesok. Do stredu štyroch z nich umiestnime šunku a lyžičku Ricotty Galbani....

Špargľa v sezame
... už staroveké národy považovali špargľu za delikatesu. Zároveň však dokázali oceniť aj jej nepopierateľnú liečivú...

Vajíčka plnené avokádom
Ak Vám po sviatkoch ostali ešte nejaké vajíčka a vy neviete, čo s nimi, skúste...

Rybia nátierka s avokádom
Avokádo olúpeme a roztlačíme, pridáme tvaroh, sardinky a spolu vymiešame.

Ananásové carpaccio s exotickou chili omáčkou, vanilkové lievance s aromatickým javorovým sirupom
Chcel som nejako efektívne využiť ananás a ovocie ktoré som mal doma k dispozícií tak vzniklo toto...

Pomazánka z choriza
Vše rozmixujeme. Podáváme na pečivu a ozdobíme čerstvou zeleninou nebo i kouskem sýra.
Druhy jedál
Bezmäsité jedlá
Mäsité jedlá
Cestoviny
Exotické jedlá
Huby
Nápoje
Ovocné
Pizza
Podľa prípravy
Rýchle jedlá
Syry
Zelenina
Zemiaky