Tuniaková nátierka s hroznom
Uz ste skusali rybaciu pomazanku s hroznom? Nie? Tak najvyzsi cas to vyskusat. Je vhodna na...
Bezlepkové vegánske repné placky s olivovým dipom
K týmto repným plackám s avokádovým alebo olivovým dipom ma inšpirovala jedna zdravá reštaurácia. Na tých...
Kanadský okrúhly koláč la tourtiére
Lístkové cesto natenko vyvaľkáme a vystelieme ním tortovú formu (najlepšie s priemerom 28 cm). Zvyšné cesto...
Šampiňóny so syrovo- baklažánovou plnkou
Baklažán pokrájame na plátky a posolíme. Necháme chvíľu postáť, aby baklažán pustil šťavu, ktorú...
Fazolové lusky v oleji
Na oběd i večeři, teplé i studené, s bramborem, nebo i s jakýmkoliv masem....
Cuketové jednohubky
Studené jednohubky z tekvice alebo baklažánu sú perfektným jedlom, ak pripravujete doma nejakú párty alebo čakáte...
Cviklové carpaccio s broskyňami a mozzarellou
Cviklu uvaríme do mäkka, necháme vychladnúť , ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Na tanieri prekladáme...
Cestoviny s cviklou
Cviklu očistíme a nakrájame na hranolčeky, dáme marinovať na 1 hodinu do štavy z 1 citróna...
Pečené banány so šunkou
Recept pochádza od mojej sesternici z čiech. Každý robí z banánov len sladké dezerty. Toto...
Zelený šalát s paradajkovým dresingom
Ako "okoreniť" tak fádny šalát? Jednoducho, raw paradajkovým dresingom, ktorý môžete použiť aj ako omáčku na...
Kačacia pečeň na pikantných marhuliach
Ryby z Dunaja, zverina z malokarpatských lesov, hydina a plody zeme z juhu, k tomu zvyklosti z panských dvorov monarchie a...
Špargľa s holandskou omáčkou
Špargľu v spodnej časti zlomíme - odstránime drevnatú časť. Spodnú časť stonky škrabkou oškrabeme. Špargľu...
Plnený sendvič
Maslo vymiešame so syrom a pridáme nadrobno pokrájané uhorky, kapiu, vajcia a salámu.
Paleo cuketové cestoviny s krevetami
Výborne "cestoviny" pre ludí ktorý fandia paleo strave alebo sú celiatici.
Kolenačka
Jedna z dlhého predlhého radu fazuľových polievok, táto s údeným kolenom. :-)
Silvestrovská lososová pena
Do misy dáme tvaroh, tavený syr, najemno nasekaného lososa, margarín, kečup, mleté...
Sadlové pagáčiky s vínom, údeným syrom a kešu orieškami
Asi by som bez roboty nedokázala žiť. Takže už zase túžba po pečení sa objavila a...
Stratené raňajky
Klasické stratené vajíčka, ako stvorené na ranné fajnšmekrovanie :) Nielenže je ich príprava jednoduchá a rýchla,...
Olivové jednohubky
Vždy, keď príde nečakaná návšteva a chladnička je skôr prázdna, ako plná. Padne vhod...
Celozrnné hrianky s avokádom, krevetami a šalátom
Milujem krevety, avokádo a cesnak, tak som spojila všetko dokopy nech to stojí za to...
Divinový chrbát s medovými lievancami
Med je surovina hodná kráľovnej (a to nie iba včelej). Dokáže nielen osladiť dezerty, ale...
Farebný šalát Caprese
Paradajky umyjeme a osušíme. Väčšie nakrájame na kolieska, cherry paradajky na mesiačiky.
Vietnamské burito s ryžovými rezancami
Mäso nakrájame na rezance a opečieme na rozohriatej panvici, dochutíme omáčkou togarashi a sójovou omáčkou.
Panzerotti
Rozbalíme si lístkové cesto, trošku ho poprášíme hladkou mukou, aby sa veľmi nelepilo. Rozkrájame ho na 12...
Huby s vajíčkom - jesenná pochúťka, skoro ako s podpňovkami
Teplá jeseň, majster nad majstrov, kúzelník s paletou farieb. Obľúbený čas mojej sladkej predobrej...
Údený losos s vodkou
Toto som sa naučila v Rusku - dá sa použiť ako predjedlo, alebo silvestrovská mňamka :)