Ratatouille quiche

René Hanzlík
šéfkuchár hotela Best Western plus Belassi v Bojniciach, 23. mája 2016
Ratatouille quiche
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Tyčinky, lupienky, chrumky. Tam často končí chuťovková fantázia. Pritom stačí chvíľa a máme tu tip-top pohostenie aj k tomu najvzácnejšiemu vínu. Najmä slovenské úspešné zlaté a červené moky si to zaslúžia.

4
porcie
20 minút
príprava
10 - 15 minút
na 160 °C

Suroviny

200 g (alebo quichové)
Plnka:
2 menšie ks (nemusia byť)
2 ks
3 ks
6 ks (môžu byť aj z konzervy)
1 ks
2 strúčiky
100 g
200 ml
2 ks
Čerstvé bylinky:




Postup

  1. 1

    Všetku zeleninu nakrájame. Zvlášť opečieme na olivovom oleji baklažán, potom papriky a potom cukety. Na druhej panvici urestujeme cibuľku, pridáme rajčiny a podusíme ich 5 minút.

  2. 2

    Potom pridáme opečenú zeleninu, roztlačený cesnak, nasekané čerstvé bylinky a necháme vychladnúť. Cesto rozložíme do formy, pridáme vychladenú zmes a zalejeme rozšľahanými vajíčkami so smotanou a s ementálom. Pečieme pri teplote 160 °C.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia