Ratatouille quiche
René Hanzlík
šéfkuchár hotela Best Western plus Belassi v Bojniciach, 23. mája 2016
šéfkuchár hotela Best Western plus Belassi v Bojniciach, 23. mája 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Tyčinky, lupienky, chrumky. Tam často končí chuťovková fantázia. Pritom stačí chvíľa a máme tu tip-top pohostenie aj k tomu najvzácnejšiemu vínu. Najmä slovenské úspešné zlaté a červené moky si to zaslúžia.
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
10 - 15 minút
na 160 °C
na 160 °C
Suroviny
200 g (alebo quichové) |
|
Plnka: | |
2 menšie ks (nemusia byť) |
|
2 ks |
|
3 ks |
|
6 ks (môžu byť aj z konzervy) |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
100 g |
|
200 ml |
|
2 ks |
|
Čerstvé bylinky: | |
|
|
|
Postup
-
1
Všetku zeleninu nakrájame. Zvlášť opečieme na olivovom oleji baklažán, potom papriky a potom cukety. Na druhej panvici urestujeme cibuľku, pridáme rajčiny a podusíme ich 5 minút.
- 2
Potom pridáme opečenú zeleninu, roztlačený cesnak, nasekané čerstvé bylinky a necháme vychladnúť. Cesto rozložíme do formy, pridáme vychladenú zmes a zalejeme rozšľahanými vajíčkami so smotanou a s ementálom. Pečieme pri teplote 160 °C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu