Zapečený baklažán fotorecept

eldina - fotkaeldina, 4. marca 2014
Zapečený baklažán (fotorecept)
Foto: eldina

vo svojom okolí sa často stretávam s otázkou, čo sa dá ešte vymyslieť s baklažánom, ak sa nemá len vysmážať? hlavne ho treba milovať /ako aj ja/ a vtedy človek zistí, čo všetko sa s ním dá vykúzliť..:) nakoľko som ešte stále vo fáze "chudnutie s plným bruchom" a baklažány boli práve v akcii " 2 x lacnejšie ako mäso", toť môj obrok do pol hodiny...:)

8
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

2-3 ks
podľa potreby
1 ks
5 PL či kyslá smotana
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Potrebujeme: /podotknem, že uvedené množstvo je orientačné, ak dáte viac baklažánov, či jogurtu-nič sa nezmení/..:)...ochutite podľa toho, aké máte radi koreniny

    Zapečený baklažán (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    baklažán umyť, ošúpať tak, aby ostali aj farebné pásiky /to preto, aby po osmažení z neho neostala "brečka" / a nakrájať na malé kúsky

    Zapečený baklažán (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    na panvicu dať trochu olivového oleja a baklažán osmažiť../pozor, dať len trochu oleja, nebáť sa, on si síce pýta viac, ale vypil by aj liter/..:)..opekať cca 10 minút, to už uvidíte, ako sa zmenší množstvo a zmäkne..ochutiť

    Zapečený baklažán (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    zmiešať jogurt/či kyslú smotanu/ s vajcom a petržlenovou vňaťou

    Zapečený baklažán (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    trúbu predhriať na 200 °C, plech trochu vymazať olejom, vyliať baklažánovú masu a na to dať jogurt, potriasť, nech tekutina dobre prenikne aj na spodok...piecť cca 20 minút /kľudne aj na silnejšom, nie je tam veľa čo variť, len zapekať jogurt s vajcom/

    Zapečený baklažán (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    môžte podávať ako hlavné jedlo /s veľkým množstvom šalátu/ či ako prílohu k mäsu../mňam/..........do času prípravy dám len krájanie a smaženie /10 min/

    Zapečený baklažán (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

tiginko
Nádhera @eldinka ! Určite využijem, baklažán tiež milujem a takéto jednoduchosti v každom prípade... vďaka za recept
jozka2
ani ja nesupem mne viac chutna neosupany.Eldinka,ak chces typ na bakl azan vyuzit pri chudnuti,mozem ti dat typ,ja to sice robim bezne,velmi nam chutna,pokrajat ho/ja aj s kozkou/posolit z oboch stran,ak uzivas vegetu tak potom s vegetou,nechaj postat,ked pusti stavu daj ho na mini gril,neviem ti to vysvetlitdam to zohriat na medium poukladam kolieska zvrchu to zatvorim a po nejakej tej minute otocim,musis sledovat ak zacne maknut otocit,musis davit pozor aby velmi nezmakol,to je dobrota a jeme to ku vsetkemu,nemam rada ak je nasiaknuty olejom ak chces aj olej tak ho troche postriekaj aj olejom./ak nemas mini gril tak mozes to opiect na sucho aj v rure.
2010
@lilimi a vies o tom, ze tam kde je balazan na dennom jedalnicku robia presne ako @eldina osupu na pasiky.
denyany
Baklažán môžem vždy. Tiež ho nešúpem a ani nevyprážam, vždy si ho upravím na čo najmenšom množstve oleja. V sezóne ho pridávam aj do leča. A určite si urobím aj takto zapečený. Vďaka . Pekný deň:-)
eldina
dakujem všetkým za komenty, baklažán môžem v akomkoľvek stave , vždy sa poteším, ak nájdem další recept

Zaujímavé video z archívu TV Varecha