Žemličky - celiatické fotorecept

elisticka - fotkaelisticka, 3. augusta 2010
Žemličky - celiatické (fotorecept)
Foto: elisticka

Tieto žemličky vznikli z môjho omylu,išla som robiť iny koláčik a asi som zaľúbena tak som omylom vzala inú múku.a ked už bolo cesto Zobraziť celý popisTieto žemličky vznikli z môjho omylu,išla som robiť iny koláčik a asi som zaľúbena tak som omylom vzala inú múku.a ked už bolo cesto na svete tak som vymyslela z neho tieto žemličky:-) týmto som chcela ukázať že netreba vyhodiť nič ak sa nam stane omyl a vždy sa dá niečo vykúzliť:-)

24
porcií
90 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
200 ml
1 ks
1/2 PL
80 g
1 KL
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    odvážime si múku a pripravíme ostané ingrediencie

    Žemličky - celiatické (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    do misky vysypeme múku pridáme soľ,vajcia,olej a prilejeme vykysnutý kvások.

    Žemličky - celiatické (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    vymiesime cesto a necháme ho chvíľku odpočívať.preložíme na pomúčenú dosku a rukami odtrhujeme kúsky cesta a urobíme guličku.

    Žemličky - celiatické (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    zakryjeme vlhkou utierkou na 40 minút kysnúť

    Žemličky - celiatické (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    opatrne preložíme na plech vystlany papierom na pečenie a stredy nakrojíme nožíkom a potrieme žltkom

    Žemličky - celiatické (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    posypeme semienkami ,makom a rascou

    Žemličky - celiatické (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    pečieme pri 180st asi 40 minút aby sa dobre prepiekol aj stred žemličiek.dobrú chuť

    Žemličky - celiatické (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

tatranka
No že si šikulka,to mi je už jasné.A z núdze si urobila perfektnú pochúťku-žemličky.Hneď by som si dala zajtra na raňajky,lebo čerstvé nemôžem.
jerica
vyzerajú ako od matela , krásne , a tá vôňa , cítim to až cez PC.
Určite si ten recept vyskúšam , len s inou múkou. KK.
bambinko
Eli .. toto skusim cez vikend vyzera to lepsie ako fornetti z pece cerstvo vytiahnute .. snad to ten moj aspon ochutna ;) a ak nie, viac mi ostaneee :)
dobizu
@elisticka - cez víkend skúšam! Len ešte nemám mix B, dám si ju predpísať, keď pôjdem teraz k lenkárke, môžem skúseiť aj s promix CH? Tú mi predpísala minule, keď mi oznámila diagnózu, že mám poskúšať a teraz mi už bude predpisovať, čo si poviem ja.
@majkas - vitaj medzi nami..., ja som tu asi týždeň a cítim sa tu super!!!, ako vo veľkej rodine :-)
elisticka
@dobiuzu ja myslim ze skludom mozes vyskusat dat CH ved su to zemlicky tak mozu byt aj s kminom lebo sa mi zda ze tam je namiesany v muke .vyskusaj a daj vediet:-)))nic nemozes pokazit aj ja experimentujem.-))))
dobizu
@elisticka - tú rascu som si tam všimla, ale ja mám chuť rasce veľmi rada (moja švagriná zasa nie, ona rascu z chlebíka vyberá, že jej vadí, keď ju prehryzne, ja zas väčšinou používam tú mletú). Zajtra vyskúšam, ak stihnem, lebo robím dve torty, ak nie, tak v sobotu určite a dám určite vedieť. Ďakujem... :-))))))
majkas
dobizu a ja som dosla prvkrat hned so zoznamom co chcem, a bez problemov mi to predpisali

a dakujem za privitanie
majkas
pls a ako tu davate do odpovede konkretne meno s tym zavinacom?
majkas
@elisticka dakujem :) myslela som si ze je tu na to nejaka funkcia

inac ja som robila v pondelok opitu babovku z promix uni a fakt bola dobra, recept som nasla na celiakii.sk ked ju budem znova robit tak skusim aj ja nafotit a potom pridam recept
moli
No parádička!Eli s tvojimi receptíkmi je ten celiatický život hneď zjednodušený!Sú skvelé ako všetky predošlé.Si naozaj dobrosrdečná a šikovná!!!
dobizu
@elisticka - dnes som robila tieto žemličky z tej promix CH a sú fantastickéééééééé!!!!! Ešte som rozmýšľala, že skúsim vyvaľkať na tenko a vykrajovať ako slané pečivo - drobné tvary a vrch posypať syrom. No neskutočne dobré sú!!! Tá rascová múka im dá super chuť!ĎAKUJEM ti krásne za receptík. Si náš poklad!!! Pekný víkend ti želám...
elisticka
@dobizu som rada ze sa podarili tak aj ta chacka je na to super no vidis vyskusame vsetky varianty!!!aj tebe pekny vikend:-))
dobizu
Ozaj a ešte som zabudla, že som pridala do cesta 1 kopcovitú lyžičku psyllia - psyllium udržuje pečivo vláčne. A ako som už dnes napísala v komentári pri Môj prvý bezlepkový chlieb, Eliška naša zlatá, neskutočne som ťa velebila pri raňajkách a aj ťa budem, lebo ozaj tieto žemličky sú prvým fantasticky chutným pečivom, ktoré som od začiatku bezlepkovej diéty jedla, a ani predtým som dlho také chutné pečivo neurobila. :-)))))))))
elisticka
@dobizu ano aj ja davam psylium len som ho nemala kupene.-((((musím sa polepšiť a chodiť s papierikom po nakupoch.-)))som rada že si si konečne schuti zajedla tešim sa s tebou:-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia