Foto: izabella929
Už tu máme rôzne recepty na použitie tejto výnimočnej a chuťovo príjemnej hlivy.Upiekla som ju dnes v podobe nákypu v srnčom chrbáte.Nám veľmi chutila.Ako Zobraziť celý popisUž tu máme rôzne recepty na použitie tejto výnimočnej a chuťovo príjemnej hlivy.Upiekla som ju dnes v podobe nákypu v srnčom chrbáte.Nám veľmi chutila.Ako prílohu som podávala hlávkový šalát v sladkokyslom náleve.Dúfam, že sa aj vám zapáči.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Hlivu som umyla poriadne pod tečúcou vodou.
-
2
Pokrájala som ju na menšie kúsky..
-
3
Na lyžici masti som osmahla pokrájanú cibuľu a pridala som k nej hlivy.Osolila, okorenila som ich a nechala som dusiť pod pokrievkou.Pokial sa hliva dusila, namočila som si rožky a vyšmákala. Dala som ich do väčšej misy.Žltka som oddelila od bielok. bielka som vymiešala na tvrdý smeh.
-
4
Hotovú hlivu som pridala k rožkom, ako aj pokrájanú pretžlenovú vňať, vajíčka, mleté korenie, 2 lyžice oleja a všetko som premiešala.
-
5
Do premiešanej hlivovej hmoty som pridala červenú papriku a všetko som dobre zmiešala. potom som pridala tvrdý sneh z bielkov.Opatrne som ho vmiešavala do hmoty.
-
6
Pripravená hlivová hmota na pečenie.Formu srnčieho chrbta som vymazala olejom a vysypala som ju strúhankou.Do formy som vyliala hmotu. Trúba sa zohriala na 180st. a piekla sa 40 min.
-
7
Pripravená na pečenie.. upečený nákyp som pokrájala.Podávala som k nej hlávkový šalát..Dobrú chuť prajem.
Diskusia k receptu