Hlivový nákyp v srnčom chrbáte /fotorecept/

izabella929 - fotkaizabella929, 15. júna 2012

Už tu máme rôzne recepty na použitie tejto výnimočnej a chuťovo príjemnej hlivy.Upiekla som ju dnes v podobe nákypu v srnčom chrbáte.Nám veľmi chutila.Ako Zobraziť celý popisUž tu máme rôzne recepty na použitie tejto výnimočnej a chuťovo príjemnej hlivy.Upiekla som ju dnes v podobe nákypu v srnčom chrbáte.Nám veľmi chutila.Ako prílohu som podávala hlávkový šalát v sladkokyslom náleve.Dúfam, že sa aj vám zapáči.

10
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
2 lyžice
1 ks
3 ks
3 ks
štipka
štipka
zväzok




Postup

  1. 1

    Hlivu som umyla poriadne pod tečúcou vodou.

    Hlivový nákyp v srnčom chrbáte /fotorecept/ - obrázok 1
  2. 2

    Pokrájala som ju na menšie kúsky..

    Hlivový nákyp v srnčom chrbáte /fotorecept/ - obrázok 2
  3. 3

    Na lyžici masti som osmahla pokrájanú cibuľu a pridala som k nej hlivy.Osolila, okorenila som ich a nechala som dusiť pod pokrievkou.Pokial sa hliva dusila, namočila som si rožky a vyšmákala. Dala som ich do väčšej misy.Žltka som oddelila od bielok. bielka som vymiešala na tvrdý smeh.

    Hlivový nákyp v srnčom chrbáte /fotorecept/ - obrázok 3
  4. 4

    Hotovú hlivu som pridala k rožkom, ako aj pokrájanú pretžlenovú vňať, vajíčka, mleté korenie, 2 lyžice oleja a všetko som premiešala.

    Hlivový nákyp v srnčom chrbáte /fotorecept/ - obrázok 4
  5. 5

    Do premiešanej hlivovej hmoty som pridala červenú papriku a všetko som dobre zmiešala. potom som pridala tvrdý sneh z bielkov.Opatrne som ho vmiešavala do hmoty.

    Hlivový nákyp v srnčom chrbáte /fotorecept/ - obrázok 5
  6. 6

    Pripravená hlivová hmota na pečenie.Formu srnčieho chrbta som vymazala olejom a vysypala som ju strúhankou.Do formy som vyliala hmotu. Trúba sa zohriala na 180st. a piekla sa 40 min.

    Hlivový nákyp v srnčom chrbáte /fotorecept/ - obrázok 6
  7. 7

    Pripravená na pečenie.. upečený nákyp som pokrájala.Podávala som k nej hlávkový šalát..Dobrú chuť prajem.

    Hlivový nákyp v srnčom chrbáte /fotorecept/ - obrázok 7

Diskusia k receptu

modrykamen
Je tu hubárska sezóna. Podobnú plnku robím z rôznych druhov húb. Aj zeleninové šaláty na milión spôsobov.
dorisa
taký by nám doma určite chutil, narobila si chute
3sandra3
to je teda parádny nákyp... nepoznám hlivový,,, dávam si do kk
monicka7299
Výborné - robila som hneď z dvojitej dávky a zapečené na plechu - len sa tak zaprášilo :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia