
Nátierka z bielej fazule a pečenej papriky
Inšpirácia z blogu Lylli-cool, kedže som sa chystala robiť ajvar, tak som jednou cestou upiekla...

Mäsové guľky, polenta a Bhurji
Toto jedlo som robil už minulý týždeň a s láskou na neho spomínam :-)

Letný cestovinový šalát
V osolenej vode uvarte cestoviny, sceďte ich a nechajte vychladnúť.

Šošovicovo-šampiňónový šalát
Sosovicu uvarime domakka, asi 20-25 minut. Scedime a odlozime bokom do dalsieho pouzitia. Sampinony...

Veľkonočný slaný tvarohový koláč - slaný cheesecake
Tento "syrovník" je tradičným Veľkonočným pokrmom , ktorý sa zvykne pripravovať v najvýchodnejších častiach Slovenska...

Strapatá nátierka
Z bryndze, kyslej kapusty, cibule a smotany. Samé zdravé veci, už len cesnak...

Plnené párky
Už vás nebaví pripravovať párky tradičným spôsobom a hľadáte nejakú novú inšpiráciu, ako ich pripraviť? Tu...

Kuracia roláda so šampiňónmi
Kuracie prsia rozkrojíme na plát s hrúbkou asi 1 cm, naklepeme ho a posypeme soľou a...

Zapečená plnka z kuracích pečienok
Ľúbime plnku z kuraťa, ale kura akosi nebolo, tak sme si plnku zapiekli so zemiačikmi...

Tatranská pečená tekvica
Tekvicová sezóna je stále v plnom prúde. Je to výborný antioxidant plný vitamínov a minerálov a...

Hliva ustricová na póre a kapii
Huby v mojej kuchyni, už od „junáčikovského“ veku, navždy obsadili pomyselný trón a som presvedčený,...

Vitamínová bomba
Tento osviežujúci šalát je vhodný ako hlavné jedlo alebo príloha. Osobne si ho veľmi rada dávam...

Fitness pizza
Recept pochadza z jednej stranky zdravych fitness receptov, mam ho od kamarata. Vyskusala som a...

Čerstvá salsa
Túto salsu robievam väčšinou keď čakáme návštevu podávam to spolu s guacamole a houmusom k nachos.

Pizzové tyčinky bez lepku
Máme radi pizzu. Prečo? Lebo sa nám nikdy nezunuje, vždy si ju inak ozdobíme, ...

Paradajkový aspik s mozzarellou ako jednohubky a v šaláte
Rada zbieram inšpirácie. Niekedy dlho ukladám, nechávam zrieť. V pamäti som mala obrázok paradajkového...

Šunkové rolky s bryndzovou penou
Cudzinci vždy začínajú spoznávať chute Slovenska cez bryndzové halušky. V profesionálnej gastronómii sme však tejto ikonickej lahôdke stále veľa...

Slané plnené špaldové palacinky
Dnes som zase tvorila v kuchyni... Nic vynimocne, ale za to chutne... Daju sa...

Syrovo-šunkovo-bryndzová torta
Pokrájanú šunku rozmixujeme a vymiešame so 125 g masla, paprikou, korením a soľou podľa chuti....

Bruschetta s krabím mäsom
Do misy dáme krabie mäso, nasekanú pažítku, kôpor a čili. Potom pokvapkáme olivovým olejom,...

Semizotu mezesi
Dusený Portulak s mrkvou a cesnakovým jogurtom... Skvelé predjedlo, alebo príloha ;-P

Jesenný šalát s konopnými semienkami
V jednoduchosti je krása a to platí aj pri tomto jesennom šaláte. Najväčšiu námahu vám dá...

Zapečené chleby s kukuricou
Jednoduché jedlo, keď potrebujete niečo rýchlo uvariť vašim hladošom.

Teplý zelerový šalát
Z buľvového zeleru, žltej fazuľky, hrášku, uvarených vajec a údeného lososa

Pascualina
Tento tradičný slaný koláč, plnený mangoldom alebo špenátom s vajíčkami a ricottou, s...

Zemiaky pečené nie každodenné
Mala som zapnutú rúru, tak som pridala upiecť zemiaky. Dávnejšie som tu nenakukla a nemienila som pridať...

Gravlax z lososa podľa Jamieho Olivera
Videla som ho robiť tento recept v jednej jeho relácii a proste som ho musela vyskúšať.....

Tofu ako plnené vajíčka
Tofu dobre osušíme medzi papierovými obrúskami, nakrájame na kocky alebo formičkou vykrojíme "vajíčka".