Kuracie stehná na sušených dubákoch
Dnešný obed som robila z kuracích stehien. Skvelú chuť im dodali sušené dubáky.
Korenené tofu s brokolicou
Kocky údeného tofu obalené v zaujímavej koreniacej zmesi s brokolicou a opečenou cibuľkou a cesnakom :)
Zapekané cestoviny s brokolicou
Tento receptík som skúšala prvýkrát a celej rodine chutil.
Bravčové soté s lečom a zemiakovou plackou
Na rezance nakrájame 300 g bravčoveho mäsa. Na oleji orestujeme 1 nadrobno nakrájanú cibuľu a 2...
Bezlepkové bobaľky (opekance) alebo dukátové buchtičky
Bobaľky ako sa u nás na východe nazývajú opekance boli pre mňa najväčšou výzvou tieto Vianoce...
Kuracie prsia na sladkokyslo
Sladkokyslá omáčka spojená s kuracím mäsom a údeným syrom je vynikajúci zážitok pre experimentátorov :)
Prudko žravé cestoviny na slovenský spôsob
Ja som si tento recept pre seba nazvala slovenské cestoviny - alebo cestoviny na slovenský spôsob....
Jemný karfiolový nákyp so šampiňónmi a so syrom /fotorecept/
Tento karfiolový nákyp pripravujem so šampiňonmi, strúhaným syrom a kyslou smotanou. Je to ľahká večera,...
Zeleninový cestovinový šalát
Extra zeleninový cestovinový šalát s bielym jogurtom a množstvom chutí :)
Wiener Schnitzel - národné jedlo Rakúska
Pojem Wiener Schnitzel je chránené geografické označenie pre rezeň z teľacieho mäsa. Z akéhokoľvek iného mäsa...
Šťavnaté holandské rezne
Holandské mleté rezne sú veľmi obľúbené, lebo sú šťavnaté a mäso je doplnené poriadnou porciou syra....
Kurča na soli
Jednoduché varenie z pekáča. Na pomoc som si teraz vzala soľ. Vyskúšajte lenivé nenáročné pečenie...
Pečené stehno z daniela s bôčikom
Naučil ma to jeden skúsený poľovník. Pri pečení diviny mám vraj vždy pridať kus bôčiku...
Kuracie prsia smotanovej omáčke
Kuracie prsia pokrájame na kocečky a premiešame s korením a s olejom. Zohrejeme panvicu a opražíme mäsko...
Šišky bez vysmážania
Tento recept som našla v českom časopise " Knihovnička ", pripravila som ho s menšími úpravami,...
Koložvárska kapusta vegánska
Kyslá kapusta je pre našu lokalitu najlepším zdrojom vitamínu C. Počas zimy je ideálne konzumovať ju...
Plnený kapustný list - Holubce
Môj otecko pochádzal zo Zakarpatska. Občas nám navaril jedlá, ktoré nám náramne chutili. Holubce...
Karé na kyslej kapuste so slaninou a bryndzou
Bravčové karé si naklepeme, osolíme, okoreníme a plátky krátko opečieme z oboch strán na oleji....
Chebureki
1 hrnček = 250 ml. Cesto: Všetky ingrediencie na cesto spolu vymiesime a cesto necháme cca...
Sviečková z morčacieho mäsa
Do hrnca dáme asi 1 1/2 l vody a všetky ingred. , ako cukor, ocot, soľ, ...
Jednoduché a rýchle cestoviny s kuracím mäsom a nivovou omáčkou
Uvarte si hoci aj dnes na obed cestoviny podľa obľúbeného receptu 2. vicemiss Slovensko Jany Vozárovej....
Pečená brokolica
Brokolicu umyjeme pod tečúcou vodou a vysušíme. Rozrobíme na ružičky. Hlúby odložíme a môžeme použiť...
Hubové rizoto na taliansky spôsob s grilovanou panenkou
Veľmi chutné rizoto na taliansky spôsob pripravené v spolupráci so šéfkuchárom Jánom Vnenčákom.
Zdravý obed z jedného hrnca za 30 minút
môj prvý zdravý obed z jedného hrnca dnes zožal veľký úspech, preto sa sním podelím na...
Pórový slaný koláč quiche
Recept som si všimla na obale mletého čierneho korenia Kotány. Tak som skúsila a zaľúbila sa...
Nedeľné kuracie prsia
Sú šťavnaté a chuťovo výborné. Možno ich robievate v iných obmenách. Doplnila som ich čerstvými bylinkami a...