Sýta bravčová kapsa fotorecept

pivonka - fotkapivonka, 24. marca 2013
Sýta bravčová kapsa (fotorecept)
Foto: pivonka

Zima si nechce dať povedať, tak som si spomenula na jedno zimné jedlo. Po jeho konzumácii sa odporúča pokálať dva - tri statné kmene :-)))

30 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g (krkovička)
150 g
150 g
200 g
5 g (kečup)
štipka
štipka
1 PL (alebo olej)
1 ks
Knedle:
600 g
100 g
100 g
1 ks
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pôvodný recept mám bez množstva surovín, ale redakcia požadovala, tak som odhadla. Bravčové rezne naklepeme, osolíme, okoreníme. Ochucujeme opatrne, slanina aj klobása bývajú niekedy slané. Na rezeň položíme plátok slaniny,

    Sýta bravčová kapsa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    tri - štyri kolieska klobásy

    Sýta bravčová kapsa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    a kyslú kapustu.

    Sýta bravčová kapsa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rezeň zopneme špáradlom.

    Sýta bravčová kapsa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na troche tuku speníme cibuľu a pripravené rezne opečieme. Podlejeme vodou, pridáme paradajkový pretlak a dusíme. V pôvodnom recepte bol uvedený kečup. Šťavu som už viac neochucovala, lebo sa do nej vydusila chuť slaniny, klobásy a kapusty. .

    Sýta bravčová kapsa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Šťavy som veľa nerobila a ani nezahusťovala (kto chce, môže zahustiť múkou). Ako prílohu som zvolila zemiakové knedle, tie veľa šťavy nevypijú.

    Sýta bravčová kapsa (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na otázku @dogagador pridávam aj recept na knedle: Z očistených a popučených zemiakov, krupice, múky a vajíčka zamiesime cesto, ktoré osolíme len mierne. Vyformujeme dve knedle, ktoré varíme zabalené v obrúsku v osolenej vode asi 20 minút.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Sezónne jedlá, Zimné, Dusené

Diskusia k receptu

babidka
Vyzera to velmi dobre , je to syte ...nic pre jarnu dietu :-) Ale nasim chlapom to urobim , sebe namiesto knedlikov asi pridam ako prilohu iba kapustu a ....dilema bude vyriesena :-)
elysa
aj toto vyzerá kvalitne slovensky-kk
afataga
take riadne slovenske :-) len kde zobrat tie stromy? dobry recpet, mne by k tomu viac pasovali zemiaky
evanaaa
Mne to pripomína Záhorácke závitky ( alebo Záhorácka kapsa?), už som sa raz na podobné chystala a bolo nakoniec niečo iné.
pivonka
Ďakujem všetkým za nahliadnutie a komentáre.
@dogagador , si ma zaskočila, nepočítala som s tým, že bude žiadaný :-). Doplním recept.
remcula
Dělávám něco hodně podobného, je to moc dobré:-)