Foto: pivonka
Zima si nechce dať povedať, tak som si spomenula na jedno zimné jedlo. Po jeho konzumácii sa odporúča pokálať dva - tri statné kmene Zobraziť celý popisZima si nechce dať povedať, tak som si spomenula na jedno zimné jedlo. Po jeho konzumácii sa odporúča pokálať dva - tri statné kmene :-)))
príprava
tepelná úprava
Suroviny
750 g (krkovička) |
|
150 g |
|
150 g |
|
200 g |
|
5 g (kečup) |
|
štipka |
|
štipka |
|
1 PL (alebo olej) |
|
1 ks |
|
Knedle: | |
600 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Pôvodný recept mám bez množstva surovín, ale redakcia požadovala, tak som odhadla. Bravčové rezne naklepeme, osolíme, okoreníme. Ochucujeme opatrne, slanina aj klobása bývajú niekedy slané. Na rezeň položíme plátok slaniny,
-
2
tri - štyri kolieska klobásy
-
3
a kyslú kapustu.
-
4
Rezeň zopneme špáradlom.
-
5
Na troche tuku speníme cibuľu a pripravené rezne opečieme. Podlejeme vodou, pridáme paradajkový pretlak a dusíme. V pôvodnom recepte bol uvedený kečup. Šťavu som už viac neochucovala, lebo sa do nej vydusila chuť slaniny, klobásy a kapusty. .
-
6
Šťavy som veľa nerobila a ani nezahusťovala (kto chce, môže zahustiť múkou). Ako prílohu som zvolila zemiakové knedle, tie veľa šťavy nevypijú.
-
7
Na otázku @dogagador pridávam aj recept na knedle: Z očistených a popučených zemiakov, krupice, múky a vajíčka zamiesime cesto, ktoré osolíme len mierne. Vyformujeme dve knedle, ktoré varíme zabalené v obrúsku v osolenej vode asi 20 minút.
@dogagador , si ma zaskočila, nepočítala som s tým, že bude žiadaný :-). Doplním recept.