Losos s grilovanou zeleninou fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 11. marca 2012
Losos s grilovanou zeleninou (fotorecept)
Foto: tatranka

Veľmi dlho som nemala odvahu pripraviť lososa.Rybka sa mi zdala príliš fajnová a pomerne drahá na to,aby som ju len tak neodborne spracovala.Hľadala som Zobraziť celý popisVeľmi dlho som nemala odvahu pripraviť lososa.Rybka sa mi zdala príliš fajnová a pomerne drahá na to,aby som ju len tak neodborne spracovala.Hľadala som na internete recepty k úprave tejto ryby.Na koniec som si ju urobila podľa seba.Jej chuťou a výsledkom celého menu,som bola nad mieru spokojná.Urobila som ho,ako obyčajnú grilovanú rybu,tak ako pripravujem aj pstruha.

2
porcie
30 minút
príprava
6 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
trochu na posypanie mäsa
2 lyžice
štipka
3 kusy
1 kus
1 kus
1,5 kus
3-4 kusy
2 lyžice
4 lyžice




Postup

  1. 1

    Omytého a suchého lososa som prekrojila na dve časti.Robila som dve porcie.

    Losos s grilovanou zeleninou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravila som si potrebnú zeleninu.

    Losos s grilovanou zeleninou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zeleninu som pokrájala na úzke prúžky.Lososa som pokvapkala citrónovou šťavou a ešte obložila plátkami z citróna.Potrela som ho doma pripraveným macerátom, z bylinným olejom.Mám ho tu na Vareche tiež uvedený.Takto som ho nechala odpočinúť asi 20 minút.

    Losos s grilovanou zeleninou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Obložený losos a nakrájaná zelenina.

    Losos s grilovanou zeleninou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nakoniec som ho osolila a zasypala čerstvým farebným korením.

    Losos s grilovanou zeleninou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Medzi tým som si ugrilovala na troche oleja pripravenú zeleninu .Nakoniec som opiekla lososa z obidvoch strán.Je mi ľúto,ale táto fotografia sa mi nevydarila,takže som ju nemohla priložiť.

    Losos s grilovanou zeleninou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Grilovaná zeleninka.

    Losos s grilovanou zeleninou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A tu už konečný produkt,ktorý nám veľmi chutil.

    Losos s grilovanou zeleninou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Servírovala som k nemu varené opekané zemiaky,bejby šalát,pokapaný citrónom,malé schery paradajky,s bylinkovým olejom.Porciu lososa som poliala na koniec rozpusteným maslom.

    Losos s grilovanou zeleninou (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

afataga
vyborny receptik a krasne naaranzovane, ja obcas robievam lososa, netreba moc korenia, ja pouzivam sol, citron a citronovy tymian
2010
Ale to je odfotene dakde v Grande v Tatrach ...( just joking ) vyzera to super.
tatranka
@atafaga ďakujem.
@2010 xixixi,fotené je u nás na stole a na linke,kým som si to pripravila.ďakujem za pochvalu.Teší ma to.
adkas
lososa milujem, paci sa mi tvoja uprava, super fotecky
babav
Perfektne jedlo...vzhladom aj chutou....
ethanel
mnam mnam vyzera to vynikajuco ... ja upravujem lososa rad len nesmie byt prerasteny a najradsej mam alijasskeho lososa je krasne tmavo cerveny a nieje tak prerasteny ... niekdy ho pripravujem v papilote s bylinkovym maslom a potom papilot otvaram pred hostom a vsetka vona toho masla a salmona je citit priamo ...
tatranka
@ethanel ja som lososa pripravovala prvý krát.Mala som akýsi rešpekt pred touto rybkou.No výsledok,hoci len na slepo,bol veľmi chutný.Rybka ma nesklamala.Bola šťavnatá a chutná. Myslím,že už nebudem mať problém ju na budúco pripraviť.Ďakujem za tvoju skúsenosť a komentárik.
cica2
nádhera! Chcela by som u teba bývať :-)
babi
Martuška, veľmi sa ti podaril, máš to pekne nafotené a určite to bolo aj veľmi chutné. Losos je vďačný aj keď trošku drahší, ale pre dvoch sa to dá zvládnuť...........
haji
Milá @Tatranka máš bezva recepty! Tento dnes vyběhl v upoutávce na starší recepty Varechy. Oh, oči mi přecházejí, v bříšku škrundá a kapají mi sliny. Jsi neskutečně šikovná žena, se smyslem pro chuť, surovinu, detail. No a nadále hluboce obdivuji tvůj pořádek v kuchyni. Bezva fota, recept! Jsi fakt "třída", smekám! Ať se ti ve všem daří, milá @Tatranka !! Zdravím do vašich končin.
tatranka
@Haji ty ma utvrdzuješ v tom,že moja námaha a recepty,ktoré som uviedla nie sú márne a že nielen chutia,ale sa aj páčia.Ďakujem ti za tvoje komentáre.Vieš,rada by som toho pridala aj viac,no mám už dlhšiu dobu starosti,ktoré sa nedajú ignorovať,naopak treba sa s nimi zmierovať a žiť s nimi,pokiaľ sa dá.
haji
@Tatranka (1.8.2016 10:17)
Krásný den ti přeji a moc díky za odpověď. Tomu co píšeš rozumím, možná víc než si myslíš. Šetři se, raději odpočívej, zvlášť v těchto vedrech. Buď na sebe milá a opatrná. Objímám tě a držím pěsti, aby se vše ustálilo a zlepšilo. Drž sa, milá @Tatranka !




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia