Foto: tatranka
Veľmi dlho som nemala odvahu pripraviť lososa.Rybka sa mi zdala príliš fajnová a pomerne drahá na to,aby som ju len tak neodborne spracovala.Hľadala som Zobraziť celý popisVeľmi dlho som nemala odvahu pripraviť lososa.Rybka sa mi zdala príliš fajnová a pomerne drahá na to,aby som ju len tak neodborne spracovala.Hľadala som na internete recepty k úprave tejto ryby.Na koniec som si ju urobila podľa seba.Jej chuťou a výsledkom celého menu,som bola nad mieru spokojná.Urobila som ho,ako obyčajnú grilovanú rybu,tak ako pripravujem aj pstruha.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
trochu na posypanie mäsa |
|
2 lyžice |
|
štipka |
|
3 kusy |
|
1 kus |
|
1 kus |
|
1,5 kus |
|
3-4 kusy |
|
|
|
2 lyžice |
|
4 lyžice |
|
Postup
-
1
Omytého a suchého lososa som prekrojila na dve časti.Robila som dve porcie.
-
2
Pripravila som si potrebnú zeleninu.
-
3
Zeleninu som pokrájala na úzke prúžky.Lososa som pokvapkala citrónovou šťavou a ešte obložila plátkami z citróna.Potrela som ho doma pripraveným macerátom, z bylinným olejom.Mám ho tu na Vareche tiež uvedený.Takto som ho nechala odpočinúť asi 20 minút.
-
4
Obložený losos a nakrájaná zelenina.
-
5
Nakoniec som ho osolila a zasypala čerstvým farebným korením.
-
6
Medzi tým som si ugrilovala na troche oleja pripravenú zeleninu .Nakoniec som opiekla lososa z obidvoch strán.Je mi ľúto,ale táto fotografia sa mi nevydarila,takže som ju nemohla priložiť.
-
7
Grilovaná zeleninka.
-
8
A tu už konečný produkt,ktorý nám veľmi chutil.
-
9
Servírovala som k nemu varené opekané zemiaky,bejby šalát,pokapaný citrónom,malé schery paradajky,s bylinkovým olejom.Porciu lososa som poliala na koniec rozpusteným maslom.
@2010 xixixi,fotené je u nás na stole a na linke,kým som si to pripravila.ďakujem za pochvalu.Teší ma to.
Krásný den ti přeji a moc díky za odpověď. Tomu co píšeš rozumím, možná víc než si myslíš. Šetři se, raději odpočívej, zvlášť v těchto vedrech. Buď na sebe milá a opatrná. Objímám tě a držím pěsti, aby se vše ustálilo a zlepšilo. Drž sa, milá @Tatranka !