Foto: mojack
Môj dedko pohádzal zo Zakarpatskej Rusi-Ukrajiny a preto ked varím tieto Dedkove pirohy- ako ich doma nazývame , tak si stale zaspomíname ...
príprava
tepelná úprava
Postup
-
2
Do mletého mäsa si pridám suroviny a všetko dobre premiešam.Vody cca 3 -4 PL .
-
3
Cesto: Klasické cesto ako na pirohy. Ja pridávam mlieko. Preosiatu múku si zmiešam s vajičkom a štipkou soli a pomaly lejem mlieko.
-
4
Miesim na cesto a potom si ho vyvaľkám.
-
5
Vykrojím si kolieska,
-
6
ktoré naplním mäsovou surovou zmesou
-
7
a preložím na pol a zamačkám vidličkou.
-
8
Dva konce sú spojené do kopy.
-
9
Uvarím vo vriacej vode 10 minút. Uvarené vyplávajú hore.
-
10
My sme si obľúbili s maslom a kyslou poch.smotanou, ale môže sa poliať maslom, posýpať čiernym korením (trochu) a pokvapkať octom.
Babka robieva pirohy s tvarohom a zemiakmi. Su fantasticke.Masielko , pažitka ...