Ukrajinské pirohy fotorecept

mojack - fotkamojack, 18. septembra 2011
Ukrajinské pirohy (fotorecept)
Foto: mojack

Môj dedko pohádzal zo Zakarpatskej Rusi-Ukrajiny a preto ked varím tieto Dedkove pirohy- ako ich doma nazývame , tak si stale zaspomíname ...

30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

200-300 g
1 ks nakrájaná nadrobno
  podľa potreby
Cesto:
500 g
250 ml
1 ks




Postup

  1. 2

    Do mletého mäsa si pridám suroviny a všetko dobre premiešam.Vody cca 3 -4 PL .

    Ukrajinské pirohy (fotorecept) - obrázok 2
  2. 3

    Cesto: Klasické cesto ako na pirohy. Ja pridávam mlieko. Preosiatu múku si zmiešam s vajičkom a štipkou soli a pomaly lejem mlieko.

    Ukrajinské pirohy (fotorecept) - obrázok 3
  3. 4

    Miesim na cesto a potom si ho vyvaľkám.

    Ukrajinské pirohy (fotorecept) - obrázok 4
  4. 5

    Vykrojím si kolieska,

    Ukrajinské pirohy (fotorecept) - obrázok 5
  5. 6

    ktoré naplním mäsovou surovou zmesou

    Ukrajinské pirohy (fotorecept) - obrázok 6
  6. 7

    a preložím na pol a zamačkám vidličkou.

    Ukrajinské pirohy (fotorecept) - obrázok 7
  7. 8

    Dva konce sú spojené do kopy.

    Ukrajinské pirohy (fotorecept) - obrázok 8
  8. 9

    Uvarím vo vriacej vode 10 minút. Uvarené vyplávajú hore.

    Ukrajinské pirohy (fotorecept) - obrázok 9
  9. 10

    My sme si obľúbili s maslom a kyslou poch.smotanou, ale môže sa poliať maslom, posýpať čiernym korením (trochu) a pokvapkať octom.

    Ukrajinské pirohy (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

ancicka
To je dobré.Takúto súpravu tanierov som dostala do daru,ked som sa vydavala.Dodnes jú mám.
elekra
Nikdy som takéto pirohy nejedla. Recept je dobre popísaný, vyskúšam ho urobiť.
danculka
@ancicka , aj ja,ale už nie komplet,@mojack ,nemajú chybu,aj ja mám hodne piateľov smerom na východ a aj hodne receptov....ukladám..
danculka
@ancicka , aj ja,ale už nie komplet,@mojack ,nemajú chybu,aj ja mám hodne piateľov smerom na východ a aj hodne receptov....ukladám..
dajanca
uložené... ešte som nič podobné nevarila, vyzerá to lákavo... :-)
mojack
u mna sa zachoval iba ten jediny :-(( , takto si ho budem strážit :-)))
kuchticka
Ja som robila pirohy s kysnuteho cesta, ktore som plnila pomletym hovadzim masom a pridala k tomu nastruhany tvrdy syr. Polovicku som uvarila, druhu polovicku dala upiect do rury. Oboje boly vyborne a nasi susedia sa nemohli dojest. Robila som ich na taku party. Tie tvoje su pekne a viac pracne ako tie moje. Ja som nevykrajovala, ale robila iba take placky a plnila.
jamyyy
a to mlete maso varene alebo surove?????
etika
aj ja robievam takéto pirohy, ale dávam inú plnku: zemiaková kaša,do zlatista upražená cibuľka a trošku viac čierneho ml.korenia, Sú tiež výborné. Recept pochádza z Uliča.
paveljrk
Ja robím niečo podobné,len s údeným mäsom.K tomu dusenú kyslú kapustu,alebo len tak poliať upraženou cibuľkou.Ukladám a určite vyskúšam.
bimka
plnené pirohy sa robia na rôzny spôsob na Východ od našich hraníc ( Ukrajina, Rusko - slovanské národy) ich plnia mletým mäsom. Jednoduché a dobré, tieto sú krásne. Rob ia aj také maličké a tie dávajú do polievky ako my cestovinu...pre zmenu jedla, treba všetko odskúšať. Ukrajinci ich volajú Pelmeni a Poliaci-Uška...
jurka
Vyzeraju velmi lakavo. Urcite vyskusam. Ukladam do KK.
tonicka53
@mojack prosím ťa, stačí tomu surovému hovädziemu mäsku variť 10 minút/a aj to je ešte zabalené v ceste/? nemám skúsenosť, ešte som pirôžky plnené mletým surovým mäsom nerobila. vďaka za odpoveď. Krásne nafotené, a veľmi zrozumiteľne popísaný recept,chválim ťa !
mojack
Tonička- sú to malé "porcie" mäsovej plnky. cca 10 minut stači. Ak plávajú na povrchu tak su uvarené. Nie je problém ak sú hore jeden zobrat a pozriet sa . Tieto sú z bravčového mäsa , ale robia sa 50:50.
Babka robieva pirohy s tvarohom a zemiakmi. Su fantasticke.Masielko , pažitka ...
vecnemlada
jej, inspirovala si ma, ja robievam take a pridavam k nim spenat ako prilohu..
sovka62
Sú krásne, ako by ich jedna mater mala. Tuším vyskúšam, pre istotu ukladám.
garanco
Krásne, vydarené, chutné! Presne takéto s octom som jedla pred mnohými rokmi v Užhorode. Musí ich urobiť aj ja, zaujalo ma to mlieko do cesta, vyskúšam!
cinkla
Ani ja som taketo pirohy este nevarila a rada ich vyskusam.
tetuska
môžem potvrdiť sú výborné, domáce sú len domáce...
iboja
vyzerá to super ukladám a určite si urobím
sepelka
sú výborne, robila som ich už viackrát, mám aj špeciálne korenie na Peľmeni :-)