Foto: babkamt
Manžel má rád mäsá na šťave.
Postup
-
1
Pripravila som si hovädziu sviečkovú.
-
2
Nakrájala som ju na plátky , ktoré som vyklepala pod potravinárskou fóliou. Kraje som narezala , aby sa neskrúcali. Mäso som osolila a okorenila.
-
3
Na plnku budem potrebovať 3 vajíčka , mrazený hrášok , jednu strednú mrkvu.
-
4
Z vajíčok som spravila praženicu, ktorú som osolila , okorenila.
-
5
Do praženice som zamiešala hrášok a nastrúhanú mrkvu.
-
6
Mäso som plnila touto plnkou.
-
7
Zopla som ho kovovými ihlicami.
-
8
Mäso som na oleji z každej strany opiekla , aby sa zatiahlo.Opečené som podliala horúcou vodou a udusila do mäkka. Omáčku som ochutila ešte 1 pl plnotučnej horčice.Uvarené mäso som vybrala a omáčku som zahustila múkou rozmiešanou v troške vody. Povarila som ju ešte 10 minút.Potom som vrátila mäso do hrnca.
-
9
Podávala som ho s ryžou.
Diskusia k receptu