Bravčové plátky v zeleninovo-smotanovej omáčke
Foto: margaretka28
:-)
Postup
-
1
Plátky mäsa som naklepala, ponarezovala okraje a prudko opiekla na oleji. Vo výpeku som spenila cibuľu a porik, pridala som postrúhanú mrkvu a zeler, premiešala, aby mrkva pustila "farbu",pokladala som na to plátky mäsa, podliala vodou a dusila prikryté pokrievkou.
- 2
Potom som pridala soľ, korenie, hrášok a dusila do úplného zmäknutia mäsa.Na záver som to všetko zahustila smotanou, v ktorej som rozhabarkovala hladkú múku, nechala prevrieť, Hotové som to ešte zjemnila plátkom masla a dochutila cit. šťavou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@gordonko , nemusíš cestovinu, ak chceš, skús aj knedľu podľa mňa.:-)
Vyzerá to veľmi chutne. Ale asi to radšej urobím v kuchte. Máme novú
Tefal clipso a skoro všetko robíme v nej. Môžem aspoň dlhšie sedieť pri pc.
mám 8 litrový tiež. Sme s babkou len dvaja, ale deti s vnúčencami nás často navštevujú, tak sa využije, alebo dávame menšie množstvá.
Je to super šetrič času a s umývaním nieje taký problém. Máme väčší problém s keramickou zapekacou misou . Tá je nahovado ťažká. Hádam aj 8kg prázdna. Kuchta je proti tomu perečko, lebo ju nemusíš dávať a vyťahovať z trúby.