Zeleninovo-mäsové fašírky

kvietela - bez fotkykvietela, 5. februára 2014

Minule sme tak doma dostali chuť na fašírky, ale chcela som to jedlo nejako zľahčiť.. .. Z toho vznikli tieto brokolicové;

4
porcie
25 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
500 g
2 ks
5 strúčikov
2 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Brokolicu naružičkujem, mrkvu nakrájam na tenké kolieska a dám spolu variť do zmäknutia.

  2. 2

    Po uvarení scedím a zmiešam s mäsom, pretlačeným (alebo posekaným) cesnakom a cibuľou nakrájanou na drobno. Pridám pol lyžičky soli, korenie, rascu a majorán. Do toho rozbijem dve vajcia, nastrúhaný syr, vymiešam a pridávam strúhanku (od oka, podľa konzistencie).

  3. 3

    Z hmoty tvarujem placky a vysmážam na rozohriatom oleji asi 6-8 minút. Minule som urobila redšie a rozpadli sa mi, tak sme ich nejedli ako fašírky ale ako "posýpku" len tak na chlebík.

Diskusia k receptu

evanaaa
Podobné som robila, dávno, ale dobré sú aj čiste zeleninové. Asi si mala dať viac vajec na pol kg mäsa a ešte to množstvo zeleniny, aby sa nerozpadali. A obaľ ich v strúhanke, možno budú viac pokope. Dobré k nim je zemiakové pyré.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia