Foto: frezia68
Nerobím to často,lebo pri strúhaní chrenu slzím.......ale je zdravý.A keď už plačem,nastrúhala som viac a naložila aj do chladničky.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv nastrúham chren a utekám s ním na balkón,pokiaľ ho použijem,nech sa vetrá...
-
2
Bravčové nakrájam na rezne,nám 4 ks stačia a ostatné použijem ináč....vyklepem,posolím,opeprím a nakrájam okraje....
-
3
a opečiem na masti z obidvoch strán.
-
4
Po opečení podlejem vývarom,udusím do mäkka a pridám postrúhaný chren.Chren som dala najprv 2 veľké lyžice a po ochutnaní so ešte pridávala postupne,lebo nepálil. Potom som ochutila cukrom,pridala smotanu s trochou múky a citrónovú šťavu.
-
5
Na záver som pridala trocha gulášový pálivý krém. Ako príloha boli cestoviny-kolienka. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu