Bravčové v chrenovej omáčke fotorecept

frezia68 - fotkafrezia68, 10. októbra 2010
Bravčové v chrenovej omáčke (fotorecept)
Foto: frezia68

Nerobím to často,lebo pri strúhaní chrenu slzím.......ale je zdravý.A keď už plačem,nastrúhala som viac a naložila aj do chladničky.

4
porcie
30 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

40 dkg
3  lyžice strúhaný čerstvý
2  dcl
2  dkg
3  dkg




Postup

  1. 1

    Najprv nastrúham chren a utekám s ním na balkón,pokiaľ ho použijem,nech sa vetrá...

    Bravčové v chrenovej omáčke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Bravčové nakrájam na rezne,nám 4 ks stačia a ostatné použijem ináč....vyklepem,posolím,opeprím a nakrájam okraje....

    Bravčové v chrenovej omáčke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    a opečiem na masti z obidvoch strán.

    Bravčové v chrenovej omáčke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po opečení podlejem vývarom,udusím do mäkka a pridám postrúhaný chren.Chren som dala najprv 2 veľké lyžice a po ochutnaní so ešte pridávala postupne,lebo nepálil. Potom som ochutila cukrom,pridala smotanu s trochou múky a citrónovú šťavu.

    Bravčové v chrenovej omáčke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na záver som pridala trocha gulášový pálivý krém. Ako príloha boli cestoviny-kolienka. Dobrú chuť!

    Bravčové v chrenovej omáčke (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

2010
Mam rad vsetko s chrenom, u nas nemyslitelne vyrobit , chren je v prepocte EU 40 kg a to co je v konzerve neviem co tam davaju ale je tam asi viac cukru a jablk.
sovka62
Aha, ja som si myslel, že to je samostatne pripravená chrenová omáčka. A ty si ušetrila jednu nádobu a spravila si to pekne všetko naraz. Dobrý nápad a určite vyskúšam, chren máme radi na každý spôsob. Len s tým strúhaním je oštara. Ale ak ho budeš aj strúhať na balkóne, určite to pomôže, mám to vyskúšané.
frezia68
@2010 : 40.-eur za kg?A ja za tú kôpku som dala na trhu 1.- euro.Ostáva len počkať na dovolenku doma?
torticka
Pani Frezia, takéto mňamky, sú pre mňa mňamky. Aspoň viem, čo variť.
enerrgizer
všetko v jednom...to je praktické a s mäskom to vyzerá výborne. Chrenovú omáčku sme nemali už veeeľmi dlho, vďaka za pripomenutie
ketty3811
ja som chrenovú omáčku ešte nerobila.Ukladám a niekedy vyskúšam.:-)
bozulka
@frezi čka, narobila si mi chute,hoci ja mám k chrenovej omáčke najradšej varené hov.alebo slepačie mäso, toto som ešte nerobila,musím vyskúšať.
babidka
chren , to mi lubime a tento recept urcite urobim . ja nemusim ani na trh , mam ho vsade/aj kde sa ho snazim vykynozit/:-)))
frezia68
Všetkým Vám prezradím,že mi lepšie chutí,ak robím bešamel,pridám chren a kúsok masla.Mäso som robila na masti.....bolo dobré,ale má inú chuť :-))) ,no ušetrila som čas.
marienka44
Ked potrebujem struhany chren, napr. do cvikle, pokrajam ho na male kusky a vlozim do mixera a na najvyssich otackach nasekam. Je ako struhany. Ked otvorite veko mixera, pozor. Tie vypary mozu postipat. oci.Na zaciatku celeho postupu ocisteny chren namocim do studenej vody.
frezia68
@marienka44 :ďakujem za radu,robím podobne,ale strúham ho v robote ako zemiaky(alebo orechy)krásne nastrúhaný,ale aj s vrchnákom dám na balkón a až tam otvorím,naozaj ostré výpary......a utekám odtiaľ.Až po chvíľke použijem........starý robot ETA,ale vďačný pomocník.
jody
Nuz, keby mi ho mal kto postruhat, uvarim aj za vandel. :-) Veru som to davno nejedla a taketo zjednodusene, to je pre mna ako usite. :-)
evanaaa
Jody, veď ho postrúhaj v sekáčiku alebo v mixéri, ako tu radia, a máš to bez roboty. Len chren očistíš a nakrájaš, robot postrúha.
marienka44
@frezia68 , je som nikdy nemala robot, vsetko robim rucne, meliem mak, orechy, zemiaky na placky, halusky len rucne a teraz mam choré rameno pravej ruky. Uz 5 rokov a lekari mi nevedia pomoct. Oni praktikuju len symptomaticku liecbu /tlmia priznaky/ a nie kauzalnu /hladat pricinu/ . Preto nie su kladne vysledky liecby.
frezia68
@marienka :prečo si nekúpiš robot?Bez neho som stratená...tiež som mala preťažené ramená z dvíhania pri opatrovaní,ani učesať som sa nevedela,ale už dávno.Cvičenie,rehabilitácia....prešlo po 8 mesiacoch a odvtedy sa šetrím,aj zemiaky strúha robot,aj rôzne cestá,len kysnuté ručne.Ani Ty nepoznáš pôvod bolesti,nemala si preťažené?
sjuz
joj, ja mám chren veľmi rada,chutný receptík:)
sracz
....... a ja som tento rco objavil až dnes; dostal som chren z domu od kamaráta Tibýka Nagya (bývalého baníka z Jelšavy), o bravčové núdza nie je, cestoviny rozhodne nahradím mojimi slávnymi knedlíkmi a potom, .......... "aňi š e nepitaj budzeme čamkac o dušu"! Ináč veľmi pekný a "bars šmačni" receptík! Ďakujem za "nakopnutie"!
frezia68
@sracz :tak dávno som Ťa na Vareche nevidela,že po dlhej dobe Ťa tu vítam a vážim si ,že si zakopol o tento recept.Marhuľový džem sa mi varí a ja v rýchlosti prechádzam....tiež len nepravidelne.Tak ak vyskúšaš,nech Vám doma chutí :-))) a máš pravdu,že s knedlíkami bude chutiť lepšie.
ajvita
výnikajuci recept....práve som ho dovarila...doma sa zalizuju..:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia