Kurkumové pásiky s hlivou a šampiňónmi
Vladimír Morochovič
šéfkuchár spoločnosti Sodexo a člen Gourmet klubu, 24. júla 2011
šéfkuchár spoločnosti Sodexo a člen Gourmet klubu, 24. júla 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
1 KL |
|
podľa potreby |
|
Hubová zmes: | |
100 g |
|
125 g |
|
400 g, čerstvá (šampiňóny alebo aj lesné huby) |
|
čerstvá |
|
môžu byť čerstvé bylinky |
|
Postup
-
1
Zo surovín vymiešame cesto a vyvaľkáme ho do hrúbky cca 2 – 3 mm.
- 2
Vykrajujeme z neho cestovinové pláty, ktoré varíme vo vriacej vode, kým pláty nevyplávajú na povrch.
- 3
Uvarené pláty cestoviny scedíme a premiešame ich s hubami s cibuľkou restovanými na masle.
- 4
Náš tip: Bylinky dajte do jedla nasekané na veľmi jemno, ale až tesne po dokončení. Vyberajte bylinky, ktoré máte radi. Ďalší tip, ako jedlo ešte vylepšiť, je preliať ho bešamelovou omáčkou, ochutenou muškátovým orieškom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu