Encián v lístkovom ceste ako tekvička
Foto: sonulienka
Tak takto vyzeral náš dnešný obed. Encián v lístkovom ceste a hranolky.
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
15-20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Samozrejme nepíšem koľko čoho, záleží od toho, koľko porcií chcete urobiť. Ja som robila dve. Encián som si zabalila do lístkového cesta. Na dve porcie som potrebovala jedno lístkové cesto prekrojené na polovicu. Zabalila a obmotala, aby sa mi urobili tekvičky. Vložila do predhriatej rúry na 250 stupňov. Piekla tak asi 15-20 minút. Ale sledujte si, aby vám to nezhorelo každá si svoju rúru poznáte. Medzi tým sa mi vo fritéze robili hranolky. No a takto som servírovala.
-
2
Skúste možno aj vám bude chutiť encián trochu inak.
Trochu podrobnejšie lístkové cesto som prekrojila na polovicu do stredu dala encián a začala dookola lístkové cesto obaľovať okolo enciánu. Ide do dobre lístkové cesto je poddajné. Potom som zobrala potravinársky motúz čo viažete aj mäsové rolky a najprv som obmotala do kríža a následne ešte po dva krát. Neviem či som pomohla.
Áno trochu sa roztiekol ale bol taký pevnejší nie ako keď sa griluje samotný.
Jááááj, už som pochopila. Ďakujem. Že sa cesto omotá motúzom, to by ma teda nenapadlo. Asi by to bolo dobré v texte dopísať. Pre takých nechápavcov, ako som ja. ☺
To je OK .