Encián v lístkovom ceste ako tekvička

sonulienka - fotkasonulienka, 24. októbra 2024

Tak takto vyzeral náš dnešný obed. Encián v lístkovom ceste a hranolky.

2
porcie
10 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Samozrejme nepíšem koľko čoho, záleží od toho, koľko porcií chcete urobiť. Ja som robila dve. Encián som si zabalila do lístkového cesta. Na dve porcie som potrebovala jedno lístkové cesto prekrojené na polovicu. Zabalila a obmotala, aby sa mi urobili tekvičky. Vložila do predhriatej rúry na 250 stupňov. Piekla tak asi 15-20 minút. Ale sledujte si, aby vám to nezhorelo každá si svoju rúru poznáte. Medzi tým sa mi vo fritéze robili hranolky. No a takto som servírovala.

    Encián v lístkovom ceste ako tekvička - obrázok 1
  2. 2

    Skúste možno aj vám bude chutiť encián trochu inak.

    Encián v lístkovom ceste ako tekvička - obrázok 2

Diskusia k receptu

dvorka
Škoda, že nie je podrobne napísané alebo vyfotené čo znamená: "Zabalila a obmotala, aby sa mi urobili tekvičky." Momentálne som v pracovnom móde a kreatívne mi to vôbec nemyslí, takže si neviem ani len predstaviť to motanie cesta okolo enciánu. Ale tip je to skvelý. Ďakujem zaň.
2x zolik a haji
zolik
To je pekné. Na tanieri to vyzerá ako slnečnica. Ja mám encián veľmi rada.tento Tvoj recept určite vyskúšam. Mám otázku. Roztekal sa pekne ten syr keď si batožtek prekrojila?
sonulienka
@dvorka (24.10.2024 19:21)

Trochu podrobnejšie lístkové cesto som prekrojila na polovicu do stredu dala encián a začala dookola lístkové cesto obaľovať okolo enciánu. Ide do dobre lístkové cesto je poddajné. Potom som zobrala potravinársky motúz čo viažete aj mäsové rolky a najprv som obmotala do kríža a následne ešte po dva krát. Neviem či som pomohla.
sonulienka
@zolik (24.10.2024 19:36)

Áno trochu sa roztiekol ale bol taký pevnejší nie ako keď sa griluje samotný.
dvorka
@sonulienka (25.10.2024 17:10)

Jááááj, už som pochopila. Ďakujem. Že sa cesto omotá motúzom, to by ma teda nenapadlo. Asi by to bolo dobré v texte dopísať. Pre takých nechápavcov, ako som ja. ☺




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia