
Kačacia pečeň so zeleninou v lokši
Zemiaky uvaríme v šupke. Po vychladnutí zemiaky ošúpeme a popučíme. Pridáme hladkú a polohrubú múku, soľ...

Mušle s paprikovou omáčkou
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Papriky nakrájame na kocky. Rajčiny s nálevom, červenú papriku, ...

Rizoto z trhu
Som veľký fanúšik farmárskych produktov predávaných na trhu, a tak som ako prisťahovaná Bratislavčanka nemohla vynechať...

Polievka z pečenej kačice s pečeňovou knedličkou
Kačku osolíme, okoreníme a posypeme celou rascou. Dáme upiecť dozlatista. Po upečení pripravíme z kačky a koreňovej zeleniny...

Bažant na český spôsob
Očistený, rozmrazený bažant sa opáli nad ohňom, umyje a osuší. Prsia a stehná sa...

Filé z tresky s pomarančmi
Do kastróla vložíme fi lé, pokvapkáme ho šťavou z citróna, pridáme celú olúpanú cibuľu, nové korenie, ...

Celozrnné fusilli s paradajkovou omáčkou
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme pokrájaný cesnak. Medzitým dáme do väčšieho hrnca zovrieť vodu...

Kurací perkelt
Očistíme stehná a okoreníme ich soľou a čiernym korením, nakrájame cibuľu. Na panvici si zmiešame...

Vyprážaná bravčová pečeň v mandľovom cestíčku
Zostala mi menšia polovica pečienky z plnenia, urobila som ju v mandľovom cestíčku.

Mäsová roláda s hríbmi
V miske zmiešame pomleté mäso s mliekom a polovicou postrúhaného syra. Zmes ochutíme soľou, vegetou,...

Bravčové prikryté kelom
Ak si spomínate, pridala som sem recept "Moje akože pečené mäso". Tak toto mäsko som...

Niečo ako empanadas
Múku preosieme, pridáme šťipku soli, horúce mlieko a mäkké nahriate maslo. Miešame spolu až...

Výborná špargľová omáčka
Zbožňujem špargľu a preto si v sezóne vždy pripravím aj túto skvelú omáčku z bielej špargle. Niekto si to nazve dokonca aj prívarkom....

Pikantné bažantie prsia
Bažantie prsia umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme a dáme do misy. Olej rozmiešame s majoránom,...

Bramborové knedlíky
Recept na bramborové knedlíky jsem získala před mnoha lety od své kamarádky. A musím říci, ...

Tava s jahňacím mäsom
Výborné turecké jedlo z paprík a paradajok. Jednoduché, rýchle a fantasticky chutné....

Také moje cestovinové karí
Receptov na karí je snáď stovky, samozrejme, toto nie je originál, skôr taká slovenská...

Kapor na balkánky spôsob
Vianoce sú už takpovediac "v dohľadne" a receptov na prípravu kapra nie je nikdy dosť. Možno...

Baklažán s mäsovou plnkou
Som vyučený mäsiar. A tak by som rád priniesol na Slovensko zvyky tureckej mäsovej kuchyne a neskôr sa do mojej rodnej Antalye...

Zapekané hrušky na slano
Rýchle a chutné jedlo, keď nemáte času nazvyš a máte radi kombináciu ovocia a slanej chuti....

Zapekané plnené kelové listy s králičími pečienkami, ryžou a slaninkou
Na dnešný obed som pripravila výborné plnené kelové listy... aby sme si troška oddýchli od mäsa, ...

Kuracie stehná pečené so zemiakovo-kapustovou prílohou
Jedlá pečené alebo varené v jednom hrnci sú obľúbené. Obyčajne zaberie ich príprava málo času...

Imam bayildi – plnené baklažány
Stredne veľké baklažány umyjeme a osušíme, ale ich nelúpeme.

Šampiňóny plnené mäsom a orechmi
Do misky dáme mleté mäso, 2 PL mletých orechov, biele korenie, soľ, PL...

Ryža s artičokmi a treskou (Arros a la cassola amb bacalla)
Dostala som knižku s tradičnými receptami z Costa Daurada. Tak teraz vyváram samé dobré veci :-)) Ponúkam...

Hovädzie s cviklovými rezancami
Včera @Marianna76 zverejnila recept s cviklovými haluškami. Ja ponúkam rezance. Použil som sterilizovanú cviklu...

Šalát z opečenej zeleniny s orechovo-semienkovou tehličkou
Do väčšej misky vysypeme zmes semienok, na menšie kúsky pokrájané vlašské orechy, soľ, olivový...

Bucatini s mrkvou a hovädzím mäskom
Spracovávala som mrkvu zo záhrady, tak som ju rovno zakomponovala aj do obedného menu.