Bezlepkové šišky
Bezlepkové šišky

Bezlepkové banánové šišky

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 2. apríla 2020. Komerčný recept.

Suroviny

150 g (bezlepková múčna zmes na cestoviny a múčne jedlá)
60 g
1 bal.
1 KL
3 ks zrelé
štipka
 na vyprážanie
 na posypanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vo väčšej miske roztlačíme zrelé banány vidličkou na kašu. Pridáme vanilínový a kryštálový cukor. V druhej miske rozmiešame Universal mix s kypriacim práškom a so štipkou soli. Sypkú zmes postupne primiešame k mokrej. Cesto nesmie byť riedke ani príliš husté.

  2. 2

    Pomocou dvoch lyžíc vkladáme kôpky cesta do rozpáleného oleja a smažíme z oboch strán do zlatohneda.

  3. 3

    Šišky uložíme na papierovú utierku, aby sa odsal prebytočný olej. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu


Jeden komentár