Bezlepkové banánové šišky
Suroviny
| 150 g (bezlepková múčna zmes na cestoviny a múčne jedlá) |
|
| 60 g |
|
| 1 bal. |
|
| 1 KL |
|
| 3 ks zrelé |
|
| štipka |
|
| na vyprážanie |
|
| na posypanie |
|
Postup
-
1
Vo väčšej miske roztlačíme zrelé banány vidličkou na kašu. Pridáme vanilínový a kryštálový cukor. V druhej miske rozmiešame Universal mix s kypriacim práškom a so štipkou soli. Sypkú zmes postupne primiešame k mokrej. Cesto nesmie byť riedke ani príliš husté.
- 2
Pomocou dvoch lyžíc vkladáme kôpky cesta do rozpáleného oleja a smažíme z oboch strán do zlatohneda.
- 3
Šišky uložíme na papierovú utierku, aby sa odsal prebytočný olej. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Tiež bezlepkové šišky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu