Bezlepkové banánové šišky
Foto: potravinarskavyrobaliana
Suroviny
150 g (bezlepková múčna zmes na cestoviny a múčne jedlá) |
|
60 g |
|
1 bal. |
|
1 KL |
|
3 ks zrelé |
|
štipka |
|
na vyprážanie |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Vo väčšej miske roztlačíme zrelé banány vidličkou na kašu. Pridáme vanilínový a kryštálový cukor. V druhej miske rozmiešame Universal mix s kypriacim práškom a so štipkou soli. Sypkú zmes postupne primiešame k mokrej. Cesto nesmie byť riedke ani príliš husté.
- 2
Pomocou dvoch lyžíc vkladáme kôpky cesta do rozpáleného oleja a smažíme z oboch strán do zlatohneda.
- 3
Šišky uložíme na papierovú utierku, aby sa odsal prebytočný olej. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Tiež bezlepkové šišky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu