Falošná pizza z karfiolového cesta

nika182 - bez fotkynika182, 3. marca 2014
Falošná pizza z karfiolového cesta
Foto: nika182

Veľmi chutná náhrada za pizzu:) Je to síce skôr zeleninový koláč, ale na názve nezáleží:) Príprava je rýchla a výsledok chutný a zdravý:) Karfiol Zobraziť celý popisVeľmi chutná náhrada za pizzu:) Je to síce skôr zeleninový koláč, ale na názve nezáleží:) Príprava je rýchla a výsledok chutný a zdravý:) Karfiol v "ceste" ani takmer necítiť, chutí skôr ako extra syrová pizza:)

1
porcia
10 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
2 ks
1/4 ks
2 ks
Obloha:




Postup

  1. 1

    Surový karfiol (asi štvrtina, hlavička aj hlúb) a mozarellu nahrubo nastrúhame na strúhadle. Do misky pridáme 2 celé vajíčka a zmiešame vidličkou. Toto "cesto" som ochutila soľou, oreganom a sušeným cesnakom.

  2. 2

    "Cesto" v tenučkej vrstve prstami roztlačíme do okrúhlej, papierom vystlanej pizzovej formy. Pečieme na dvesto stupňoch až kým nie je "cesto" na krajoch a vrchu jemne hnedé.

  3. 3

    Vyberieme z rúry, poukladáme oblohu podľa chuti a dáme zapiecť:) Dobrú chuť! :) Množstvo vyjde na jednu pizzu, z ktorej sa napapáme dvaja:) Mnecako žene stačí štvrtinka:)

Diskusia k receptu

nika182
@jamarlen Nie tak celkom:) Ten základ z karfiolu, vajíčok a mozarelly som vyčítala niekde na internete:) Akurát som to "cesto" dochutila a vymerala množstvo:) A ostatným ďakujem, určite vyskúšajte:)
andiss
Skvele, zatial naj recept na takuto *pizzku* :-)
nika182
@andiss ja som skúšala všetky možné varinaty z mandľovej, kokosovej ,tekvicovej múky, ale toto je jednoznačne najchutnejšie:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia