
Špenátové cestoviny s kuracím mäsom
Cestoviny uvaríme domäkka v mierne osolenej vode, scedíme, pokvapkáme olivovým olejom a vložíme do misy...

Goody Fody steaky chicken style s cuketovými rezancami
Ľahké, rýchle a jednoduché jedlo plné bielkovín a vlákniny.

Tajomstvo v batôžku
Veľmi rýchle a chutné predjedlo, alebo dokonca hlavné jedlo spolu s prílohou

Paradajková polievka s tofu
Paradajky, tofu mi velmi chutia, mam rada recepty na rozne sposoby. Priprava tejto polievky...

Batatové gnocchi podľa Miss Slovakia
Batatové ňoky (gnocchi) pripraví víťazka súťaže krásy Miss Slovakia 2007 Veronika Vágnerová, rodená Husárová.

Kolienka so špenátom
Cestoviny uvaríme klasickým spôsobom. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mrazený špenát, podlejeme malým množstvom vody (aby sa špenát...

Prawn and Tuna Jambalaya - po slovensky: rizoto s krevetami a tuniakom
Jambalaya - je vlastne obdoba rizota, ktore je zname v nasich koncinach. Uz dlhsie som ...

Cuketovo-houbový guláš s opékaným párkem
Dostal jsem 12 kg zvláštní cuketu. Už jsem nevěděl co s ní dál. Tak že...

Omeleta priamo z rúry
Táto omeleta sa môže pripraviť aj v sobotu večer a na nedeľné ráno máme o raňajky postarané....

Špenátové rezance so šafranovo-smotanovou omáčkou
Raz som ochutnala výborné rezance so šafranovou omáčkou v jednej reštaurácii a odvtedy som hľadala a kombinovala...

Zeleninové špízy s tofu
Zeleninu, šampiňóny a tofu nakrájame a kúsky napicháme na špajdle.

Paleo krevety s okrou a sladkými zemiakmi
Recept mám od spolubývajúcej a je veľmi chutný a jednoduchý.

Pangasius v Červenom mori
. je to taká netradičná varianta na guľky v paradajkovej omáčke. to keď nemáme mleté...

Zubáč v kukuričných lupienkoch so zemiakovým šalátom
Ak je zubáč vcelku, nakrájame ho na filety, osolíme, okoreníme a obaľujeme v múke, ...

Tatársky biftek z húb
Huby očistíme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Na panvicu s olejom pridáme zomleté huby, mierne...

Kačacie prsia na hubách so zemiakmi
Hrubozrnnú soľ zmiešame s provensalským a bielym korením. Túto zmes votrieme do kačacích pŕs a necháme...

Cisárske trhance
Toto je veľmi obľúbený rakúsky recept. V origináli sa volá "keiserschmarrn", po našom by som...

Hubové ragú a medvedia quinoa
S ocinom sme boli cez víkend natrhať asi prvý Kysucký medvedí cesnak... ten chudáčik potom prekonal...

Odkukané mäsko
Raz ma kamarátka pohostila výborným soté, nevedela som sa ho dojesť. Inšpirovala som sa a...

Mäsové guľôčky s cesnakovo– paradajkovou omáčkou
Mleté mäso zmiešame s nadrobno nasekanou cibuľou, štipkou muškátového orieška, soľou, nasekanou petržlenovou vňaťou a...

Hovädzí guláš so špikovými knedličkami
Guláše a perkelty patria do našej ľudovej kuchyne. Viac fantázie v príprave nových príloh, ktoré...

Mletý steak s korenistou omáčkou
Polovicu očistenej cibule pokrájame na kocky, druhú polovicu na kolieska. Mleté mäso, na kocky pokrájanú cibuľu, vajcia,...

Grilovaný zubáč na hráškovom pyré
Dobré víno prináša pôžitok. Najmä to slovenské, ovenčené mnohými medailami. Keď sa však lahodné víno snúbi s vhodným jedlom, radosť...

Vianočný plnený kapor
Na Vianočný stôl patrí kapor. Každý ho má rád inak a pripravuje sa na rôzne spôsoby... Ja...

Pečené kuracie prsia s kuriatkami a smotanovými haluškami
Kuracie prsia vložíme do bieleho jogurtu na asi 3 hodiny. Vyberieme, osolíme, okoreníme a...

Šošovicová polievka
Červená šošovica je veľmi zdravá, tu je niečo málo o nej: Má vysoký obsah železa, ...

Špenátik bez zápražky
Buď ho miluješ, alebo nenávidíš. Špenát. :) Ja som si obľúbila mrazené špenátové listy. Chutí...

Bôčiková roláda na slanine a kyslej kapuste - eintopf
Inšpirácia: kalendár, moje úpravy: nedala som cibuľu na slaninu, pridala som rascu, cesnak a...