Zemiaková panvica s artičokmi

elixir - fotkaelixir, 17. apríla 2014
Zemiaková panvica s artičokmi
Foto: elixir

Málo prácne, relatívne rýchle a sýte zeleninové jedlo.

2
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks (stredne veľké)
260 g (fľaška)
6 ks
1 strúčik (alebo sušený)
5 ks (biela časť)
3 PL
 (posekaná)




Postup

  1. 1

    Zemiaky v šupke dobre poumývame a dáme na 15 minút variť. Potom necháme vychladnúť, ošúpeme ich a nakrájame na štvrtinky.

  2. 2

    Očistíme a na kolieska pokrájame cibuľku, na panvici rozohrejeme dve lyžice oleja a cibuľku na ňom opražíme.

  3. 3

    Pridáme zemiaky s kúskami artičok, na drobno nakrájaný cesnak, osolíme, okoreníme a oprážame. Keď začnú mierne hnednúť, pridáme aj umyté, na polovice prekrojené cherry paradajky, ešte lyžicu oleja a pražíme, kým zemiaky zhnednú.

  4. 4

    Na záver pridáme petržlenovú vňať a zmiešame. Môžeme podávať s ľubovoľným dipom. (Bol kyselkavý dip z 200g kyslej smotany, s lyžicou oleja a lyžicou limetkovej šťavy).

Diskusia k receptu

mariamka
@elixir mi bolo jasne, ked vidim taku sofistikovanu fotku :) vzdy vies vycarit z mala zazrak, recept zaujimavy, articok som este nazivo nevidela ale muz zariadi :)) sikovna si :)
safran
moje vlastné dopestované artičoky mi akosi neučarovali, ale takého vkusné servírovanie skutočne láka
eviana
Veľmi lákavé jedlo milá @elix ír a prekrásna prezentácia ako vždy od Teba... tlieskam :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia