Foto: elixir
Málo prácne, relatívne rýchle a sýte zeleninové jedlo.
2
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
6 ks (stredne veľké) |
|
260 g (fľaška) |
|
6 ks |
|
1 strúčik (alebo sušený) |
|
5 ks (biela časť) |
|
3 PL |
|
|
|
|
|
(posekaná) |
|
Postup
-
1
Zemiaky v šupke dobre poumývame a dáme na 15 minút variť. Potom necháme vychladnúť, ošúpeme ich a nakrájame na štvrtinky.
- 2
Očistíme a na kolieska pokrájame cibuľku, na panvici rozohrejeme dve lyžice oleja a cibuľku na ňom opražíme.
- 3
Pridáme zemiaky s kúskami artičok, na drobno nakrájaný cesnak, osolíme, okoreníme a oprážame. Keď začnú mierne hnednúť, pridáme aj umyté, na polovice prekrojené cherry paradajky, ešte lyžicu oleja a pražíme, kým zemiaky zhnednú.
- 4
Na záver pridáme petržlenovú vňať a zmiešame. Môžeme podávať s ľubovoľným dipom. (Bol kyselkavý dip z 200g kyslej smotany, s lyžicou oleja a lyžicou limetkovej šťavy).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu