Srdiečkovo-zúzikové cestoviny

brambora - fotkabrambora, 18. októbra 2014
Srdiečkovo-zúzikové cestoviny
Foto: brambora

Rýchlo, lacno, jednoducho...

4
porcie
40+15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
150 g
200 g
2 hrste
3 strúčiky
150 g/ml
150 g/ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kým raňajkujeme, dáme si uvariť srdiečka a žalúdky. ;) Trvá to zhruba tých 40minút. Takže stíhate aj kávu alebo čaj. Ja ich varím do mäkka kvôli môjmu synovi.

  2. 2

    Dáme variť vodu na cestoviny. Kým zovrie, tak si nakrájame vnútornosti na menšie kusy. Keď začne voda vrieť, tak ju osolíme a šupneme tam cestoviny. Ja som použila kolienka.

  3. 3

    Kým sa cestovinky varia, stihneme urobiť omáčku. Takže vnútornosti na troche oleja mierne osmahneme.

    Srdiečkovo-zúzikové cestoviny - obrázok 3
  4. 4

    Kým sa smažili, nakrájala som si cesnak na drobno a vybrala z mrazničky vňate. ;) Mávam aj čerstvé, ale momentálne som môj kohlíkový petržlen "ošklbala" lebo jej tam bolo veľmi veľa, tak som to dala zamraziť. A ja všeobecne mrazím koreňovú zeleninu lebo môjmu otcovi nevysvetlím, že chcem len dve mrkvy, on mi ich musí dať asi desať. Tak vždy ju očistím a dám do mrazničky.

    Srdiečkovo-zúzikové cestoviny - obrázok 4
  5. 5

    K vnútornostiam som na panvicu pridala cesnak, brokolicu. Vymiešala som si sladkú a kyslú smotanu, vliala do toho, nechala povariť 5minút. Pri konci som pridala petržlenovú a zelerovú vňať a koreniny. Varíme dovtedy, kým nedosiahneme požadovanú hustotu. Ja to nechavám trocha redšie lebo cestoviny to vsiaknu a nie sú potom také suché... ;)

    Srdiečkovo-zúzikové cestoviny - obrázok 5
  6. 6

    Dobrú chuť. PS: Suseda mojej mamy vždy z nedeľnej polievky vyhadzovala vnútornosti... Nechápem... To len kvôli predsudkom? :(

    Srdiečkovo-zúzikové cestoviny - obrázok 6

Diskusia k receptu

sovka62
Aké pekné slovo - zúzik. Aj u starkej sa tak volal, aj mama ho tak volala. Uvarený v polievke sme si ho delili ako pochúťku. Tu, v Trnave, sa žalúdku hovorí puchor. Možno ho tak volá aj tá tvoja suseda, potom by som sa nečudovala, že jej nechutil.
obor123
Určite je to skvelá papanica. Zúziky sú najchutnejšie z vnútorností.
micanela
kym ranajkujete tak varis vnutornosti? prepac, ani za svet
pusta1
@brambora , veľmi pekná a chutná rýchlovka, určite by som nepohrdla týmto jedlom, si kreatívna :-)
*****
1x pusta1
kakao
Nemám nič proti vnútornostiam, ale toto vábne naozaj nevyzerá.
1x kakao
obor123
@Brambora (29.1.2017 13:29) načo míňaš čas s človekom, ktorý ti ani po členky nesiaha ? Veď vieš, uraziť môže len človek, ktorý je s tebou na jednej úrovni.
Pozdravujem, veľa zdravia.

brambora
@Obor123 (29.1.2017 19:50)

a vies, ze mas pravdu? len nechapem, kde zas na mna prisiel... vyse roka som tu nebola... musi si neuveritelnu namahu dat hladat recepty, co ho irituju... vidim, ze sa to tu ani nezmenilo :-D
obor123
@Brambora (29.1.2017 21:15)
Možno v rubrike pamätate si. Už som tam videla tvoju babovku s jablkami.
Už ste určite narástli.
zolik
@Brambora (29.1.2017 13:29)
mne sa tvoj recept paci. je taky ozajstny - zo zivota. a paci sa mi tiez ze za par "korun" si uvarila dobre a syte jedlo.

brambora
@Obor123 (29.1.2017 21:27)

mile teda od neho, ze zabludil...
Chcela som ti TS pisat, ale furt nefunguju. Bola som tu davno pradavno. Simon uz ma 4 roky a Hana 1,5r. :-D
obor123
@Brambora (29.1.2017 21:38)

Bože , ako ten čas letí. TS žiaľ modernizáciou varechy nefungujú. Viacerí reklamovali, ale bez úspechu. Škoda.