Foto: bendix
Recept si kľudne prispôsobte podľa seba. Ak nemáte poruke kokosové mlieko, môžte ho nahradiť sladkou smotanou.
15 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
na olej pridáme horčičné semienka, garam masalu, curry korenie, curcumu, zázvor, mletú rascu a počkáme kým začnú semiačka pukať, pridáme nakrájanú cibuľu, trošku posmažíme, pridáme pretlak, trošku červenej papriky.
-
2
Do tejto zmesi pridáme kuracie mäso, ak by sa Vám to zdalo veľmi husté môžte trošku zriediť vodou. Keď mäso zbelie osolíme pridáme chilli papričky a zalejeme kokosovým mliekom (môžte nahradiť sladkou smotanou).
-
3
Necháme prevrieť a pridáme cesnak, sušenú petržlenovú a zelerovú vňať. Podávame s ryžou a na curry môžte pridať mandarínky. Dobrú chuť.
1 ks cibuľa
1 KL horčičné semienka
1/2 KL garam masala, kto má rád pikantné aj viac
1 KL karí korenie
1/2 KL paprika mletá dá sa pridať aj mleté chilli
1/2 KL kurkuma
1 PL pretlak
1-2 cm zázvor nastrúhaný
1 plechovka kokosové mlieko nedávam lite , ale pekne husté
1/2 KL rímska rasca
500 - 700g prsia