Fazuľová polievka s kyslou kapustou

andrealack - bez fotkyandrealack, 29. mája 2015

Tento recept určite neuvaríte iba raz. ( mňam !!!!!!!!!!!!)

10
porcií
15 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
menšie ks
100 g
1 pár
1 ks
3 strúčik
500 g
1 ks
1 ČL
1 ČL
2 - 3 PL
5 ks
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Fazuľu si dáme namočiť do vody, už večer. / odporúčam domácu fazuľu, dodá polievke skvelú farbu a chuť. / Ráno pridáme bobkový list, čierne korenie, soľ, pretlačený cesnak, údené koleno, klobásu, očistené zemiaky / rozvariť na zahustenie / a dáme variť do mäkka.

  2. 2

    Zvlášť do hrnca popražíme na drobno pokrájanú slaninku, cibuľku. Keď už je cibuľka, slaninka hotová pridáme červenú papriku, pokrájanú na drobnejšie kyslú kapustu a zalejeme vodu. Varíme do mäkka.

  3. 3

    Keď je údené koleno mäkka vyberieme ho spolu s klobáskou a nakrájame / koleno na kocky, klobásu na kolieska /. Fazuľu necháme dovariť úplne do mäkka.

  4. 4

    Nakoniec pridáme kapustu, údené koleno, klobásku, pálivú omáčku Blair´s After Death Hot sauce a necháme spolu povariť 10 minút.

  5. 5

    Prajem dobrú chuť!

Diskusia k receptu

mijaita
Jedna z neuzasnejsich polívek! Tu kdyz varim, pravda bez fazoli, ty nemusim, tak veliky hrnec. Chili dávám různé, asi 5 druhů, z maroka, Turecka a pasty ruzne, na taliri hustou smetanu. Klobása čabajská. To je fakt žraso!!!! :-) Překrásný recept zas jednou na Varese!
gabriele
vynikajuca kapustnica...u nas sobašnica... @mijaita ked ju varis bez fazule, tak to potom nie je tato polievka...to varis kapustnicu s udenym masom... :)
smejkad
nieco podobne, bez palivej omacky, so zemiakmi a kyslou smotanou sa u nas vola strapkac, fantasticke jedivo :-)
nesi
u nás nemuselo byť ani mäso stačila fazuľa a kapusta kyslá a ostatné prísady a volali sme ju šútelica a aký sme boli zdraví
isabellafly
uzasna polievka, pred chvilou som ju dovarila a dali sme si na obed, manzel aj so synom si velmi pochvalovali :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia